Foto: Shutterstock

mace su face!

DANAS JE SVETSKI DAN MAČAKA! Počastite svog omiljenog krznenog prijatelja ovog posebnog dana

Zanimljivosti

Svetski dan mačaka, koji se obeležava 8. avgusta, predstavlja poseban dan posvećen obožavanju i slavlju ovih šarmantnih i neodoljivih kućnih ljubimaca širom sveta.

Ovaj dan je prilika da se pokaže ljubav i briga prema mačkama, kao i da se podigne svest o važnosti njihove zaštite i dobrobiti.

foto: Neniya Lanti / Alamy / Alamy / Profimedia

Mačke su veoma specifične životinje koje su tokom vekova osvojile srca mnogih ljudi širom sveta. One su poznate po svojoj nezavisnosti, eleganciji i neodoljivim ponašanjima. Svetski dan mačaka omogućava ljudima da se razmene priče, iskustva i slike svojih mačaka, doprinoseći tako zajedničkoj radosti i razumevanju ove posebne vrste.

Ovaj dan takođe podseća na značaj brige o mačkama, uključujući pravilnu ishranu, redovne posete veterinaru, adekvatan smeštaj i pažnju koju im treba pružiti. Takođe, prilika je da se naglasi potreba za sterilizacijom i kastracijom kako bi se kontrolisala populacija mačaka i sprečilo nepoželjno razmnožavanje.

foto: Shutterstock

Svetski dan mačaka često se obeležava putem društvenih medija, događanja, kampanja za udomljavanje napuštenih mačaka i različitih aktivnosti koje promovišu dobrobit i zaštitu ovih predivnih životinja.

To je prilika da se pokaže poštovanje prema mačkama i da se podstakne svest o njihovoj važnoj ulozi u ljudskim životima.

(Kurir.rs/Informer)

Bonus video: