Foto: Privatna Arhiva

užas

ON JE OSUMNJIČEN ZA UBISTVO NA 18. ROĐENDANU U BATAJNICI: Nemanja ležao u lokvi krivi, on hladno stajao i izgovorio SRAMNE REČI

Crna Hronika

Mladić A. P. uhapšen je pre tri dana zbog sumnje da je 3. jula vinskom čašom u vrat ubo Nemanju Mihajlovića (20) iz Ugrinovaca na proslavi punoletstva u Batajnici.

Pa da podsetimo, incident sa smrtnim ishodom dogodio se 3. jula, pola sata iza ponoći u Primoštenskoj ulici u Batajnici, kada je iz za sada nepoznatog razloga osumnjičeni žrtvu navodno udario prvo čašom u glavu, a potom ga ubo drškom u vrat. Povrede koje je zadobio mladić bile su opasne po život, pa je on nakon 29 dana provedenih u komi, preminuo.

- Osumnjičeni se na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu branio da je oštećeni, koji je bio vidno pijan njega napao, te da se on samo branio - rekao je navodno na saslušanju mladić, gde je dodao da mu nije poznato kako je oštećeni zadobio posekotinu na vratu.

Nakon što su saslušani svi svedoci i osumnjičeni nakon saslušanja nije mu predložen pritvor, odnosno pušten je da se brani sa slobode.

a. p. došao kao pratnja gostu na proslavufoto: Privatna Arhiva

- Nemanja je bio sa porodicom na proslavi punoletstva, dok je osumnjičeni nepozvan došao na slavlje i to kao pratilac jednog mladića koji je pozvan. Osumnjičeni i žrtva se nisu poznavali, a iz kog razloga je nastao sukob za sada nije poznato - kaže sagovornik i dodaje:

- Žrtva je sedela u kolima i spremala se da krene kući, ali je u jednom trenutku krneuo da uđe u salu da se pozdravi sa prijateljima pre polaska. Tada ga je navodno, osumnjičeni nakon rasprave udario čašom u glavu, a zatim stalak od vinske čaše zario mu u vrat tako da je mladić ubrzo pao ispred restorana nasred ulice. Ostao je da leži u lokvi krvi, a neko od gostiju koji je izlazio video je kako mladić leži, dok osumnjičeni stoji iznad njega.

ubijeni mladić nemanja vodio bitnu 29 dana ali se nije probudio iz komefoto: Privatna Arhiva

Kako dalje navodi naš izvor, gosti restorana pozvali su policiju i Hitnu pomoć koja je zbrinula mladića i prevezla ga u Urgentni centar gde je posle dve operacije upao u komu u kojoj je bio 29 dana. Osumnjičeni mladić je nakon iskaza u policiji pušten, ali je 8. avgusta uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično delo teške telesne povrede sa smrtnim ishodom.

Istragu je vodilo Treće javno tužilaštvo u Beogradu, a nakon što je mladić podlegao povredama predmet je preuzelo Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Nemanjin otac Nenad Mihajlović, bivši policajac u invalidskoj penziji rekao je za Kurir da želi da se ubica adekvatno kazni.

nenad sa nemanjom kad se dobrovoljno prijavio u vojskufoto: Privatna Arhiva

- Ubica mi je ubio dete, nekoga koga nije ni videlo ni čulo. Tražim adekvatnu kaznu i smatram da je to najmanje što može da se uradi nakon ovog strašnog zločina. Moje dete i da je krivo nije zaslužilo da mu neko sudi i da mu oduzme život - rekao je neutešni otac koji je dodao da je njegov sin imao ozbiljne povrede.

- Taj mladić je rekao da su se oni potukli i da je moj Nemanja sam pao na čašu. Nelogično je to da je moje dete samo palo i sebi iseklo karotidu i sve krvne sudove vrata do kičmene moždine.

Kako nam je dalje objasnio sagovornik, scena koju je zatekao ispred restorana ledila je krv u žilama.

- Kada su mi javili da mi je dete povređeno, mislio sam da se potukao i da će biti dobro, a onda sam video kako nepomično leži u lokvi krvi nasred puta - rekao je Nenad i dodao da se njegov sin borio 29 dana, ali da na kraju nije izdržao.

Osumnjičeni mladić je iz Leštana i na proslavu je došao kao pratnja prijatelju koji je bio pozvan na punoletstvo. Restoran ispred kog se dogodio incident nije imao nadzorne kamere.

(Kurir.rs - B. T.)