Foto: Privatna arhiva

PODGORIČANKE ODBRANILE TROFEJ: Međunarodni Kup kraljice Marije u Vrnjačkoj banji u ženskom fudbalu!

Društvo

Na fudbalskim terenima opštine Vrnjačka Banja održan je IV Međunarodni Kraljevski kup "Kraljice Marije" u fudbalu za devojčice, pod pokroviteljstvom Njenog Kraljevskog Visočanstva Princeze Danice Karađorđević, u organizaciji Ženskog fudbalskog udruženja „Kraljica Marija“ i uz podršku opštine Vrnjačka Banja.

Više od 160 devojčica iz osam klubova iz Srbije, Crne Gore, Rumunije i Hrvatske uzelo je učešće u takmičenju spremne da pokažu kakvu energiju i lepotu nosi ženski fudbal. Početni udarac na svečanoj ceremoniji otvaranja izvela je pokroviteljka takmičenja Princeza Danica Karađorđević, koja od početka podržava takmičenje i vrednosti na kojima počiva, nakon što joj je Vitez zaštitnik takmičenja predao loptu kojom se igra turnir.

foto: Privatna arhiva

U nastavku takmičenja pokazano je zašto ženski fudbal privlači sve više pažnje, što zbog veštine devojaka, to i zbog lepote igre i fer pleja.

U velikom finalu, prošlogodišnji osvajač ŽFK “Mladost” Podgorica je uspeo da odbrani trofej protiv sjajne ekipe ŽNK “Graničar” Županja, dok je treće mesto osvojila ekipa ŽFK Jedinstva iz Uba.

foto: Privatna arhiva

Veliki trofej Kupa Kraljice Marije ostaće još godinu dana u Podgorici! Pokroviteljka turnira, Princeza Danica Karađorđević uručila je trofej pobedniku na ceremoniji zatvaranja turnira.

foto: Privatna arhiva

Cilj kome takmičenje teži jeste afirmacija ženskog fudbala kod svih kategorija dece, popularizacija kod dece i starijih, afirmacija tradicionalnih vrednosti koje se promovišu kroz organizaciju Kraljevskog Kupa „Kraljice Marije“, Vrnjačke Banje kao opštine okrenute razvoju sporta kod devojčica i kup takmičenje koje treba da postane tradicionalno i da okuplja sportiskinje iz zemlje i regiona.

FOTO: Privatna arhiva
FOTO: Privatna arhiva
FOTO: Privatna arhiva
FOTO: Privatna arhiva
FOTO: Privatna arhiva
FOTO: Privatna arhiva

Na ovogodišnjem kupu Kraljice Marije u Vrnjačkoj Banji učestvovali su ŽFK "Mladost" Podgorica - Crna Gora, ŽFK "Prahova" Ploešti - Rumunija, ŽNK "Graničar" Županja - Hrvatska, ŽFK "Cveteks" Berane - Crna Gora, ŽFK "Sloga" Zemun, ŽFK "Jedinstvo" Ub, ŽFK "Karađorđe" Topola i domaćin ŽFK "Kraljica Marija" Vrnjačka Banja.

(Kurir.rs)