Foto: Youtube printscreen

KRIMINAL

KURTIJEV ČOVEK DILOVAO DROGU U ALBANIJI! Skandal potresa Prištinu! Evo šta su mu sve pronašli tokom hapšenja!

Politika

Albanska policija uhapsila je Besnuka Mujecija, člana Pokreta Samoopredeljenje, čiji je lider kosovski premijer Aljbin Kurti, zbog sumnje da se bavio prodajom i trgovinom narkoticima u Albaniji, a u toj policijskoj akciji zaplenjeni su narkotici u vrednosti od skoro pola miliona evra, prenosi Albanijan post.

Mujeci je, kako se navodi, bio deo kriminalne grupe koja je prevozila narkotike u Albaniju, a albanska policija je saopštila da su "uhapšeni locirani sa sumnjivom pošiljkom narkotika u kojoj se nalazilo 11.300 tableta ekstazi", tržišne vrednosti oko 400.000 evra.

Kako je navedeno na zvaničnom Fejsbuk profilu albanske policije, tokom akcije uhapšeni su Mithat Ramadani (30) i Besnik Mujeci (40), obojica iz Prištine i Kalem Picari (24), Ambra Miftari (28) i Danijel Avdija (26) sa prebivalištem u Tirani.

Albanska policija je saopštila i da je istraga pokazala da su pomenute osobe, koristeći turističku sezonu i pojačan saobraćaj, pošiljke slali preko autobuskih linija Priština-Tirana.

- Nakon što su pošiljke stizale u Tiranu, iznajmljenim automobilima su transportovane po Tirani i u druge gradove, uglavnom na obali Albanije - naveli su iz policije.

Kurir.rs