Vladislav Dajković o političkom dešavanju u CG, Foto: Kurir Televizija, EPA/Boris Pejović

crna gora

"ONI SU DRŽALI KESU DOK JE ĐUKANOVIĆ KRAO PARE" Dajković: Spajiću je najbolje DA SE OSLONI NA PREKALJENE BORCE protiv korupcije

Crna Gora

Nastavljeni su pregovori mandatara za sastav nove vlade Crne Gore, predsednika Pokreta "Evropa sad" Milojka Spajića sa predstavnicima partija koje su ga podržale za mandatara.

foto: Kurir tv

Kako je poručio nakon sastanka, principi Pokreta "Evropa sad" za formiranje vlade prihvatljivi su svim učesnicima, kao i da juče nisu razgovarali o podeli resora i specijalnim zahtevima.

Vladislav Dajković, lider Slobodne Crne Gore, gostovao je putem vajber poziva u razgovoru sa voditeljkom jutarnjeg programa Kurir televizije o gorepomenutim dešavanjima.

On je preneo utiske sa sastanka i očekivanja Srba iz Crne Gore.

- Svi su sa sastanka izašli zadovoljni i koliko sam mogao da vidim svi su bili zadovoljni. MI trenutno živimo u tehničkoj Crnoj Gori gde godinu dana ne funkcioniše vlada CG. Dritan Abazović je pomerio neke granice, imajući u vidu da je njegova vlada izgubila legitimitet, ali ona i dalje funkcioniše kao da se ništa nije desilo i to nije dobro - rekao je Dajković.

Upitan od voditeljke da li će u novoj vladi biti mesta za Srbe, Dajković je rekao:

- Nadam se da hoće, zato što Koalicija "Za budućnost Crne Gore" je jedini predstavnik srpskog naroda u parlamentu. Ako isključe njih ne vidim nikakvu razliku u periodu vladavine Mila Đukanovića. Oni najviše smetaju partijama manjina koji su učestvovali u vladavini Mila Đukanovića i podržavale ga tokom izbora, dok je Koalicija " Za budućnost CG" je otvoreno podržala. Mislim da je Spajiću bolje da se osloni na prekaljene borce protiv režima korupcije i kriminala Mila Đukanovića nego na one koji su do sada držali kesu dok je MIlo Đukanović krao pare - rekao je Dajković.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.