Foto: Thomas Reiner - ThomasReiner.pro / imago sportfotodienst / Profimedia

OPRAVDANI STRAH?

NAVIJAČI ZABRINUTI ZBOG NADALOVE FOTOGRAFIJE: Rafa nikada NIJE IZGLEDAO OVAKO, isplivala njegova slika posle treninga (FOTO)

Tenis

Španski teniser, Rafael Nadal, nije odigrao meč duže od sedam meseci, kada je nastupao na Australijan openu.

Na prvom grend slemu u sezoni Španac je poražen u drugom kolu od Mekenzija Mekdonalda u tri seta, a zbog povrede kuka dugo ga nema na ATP turu.

Nedavno se "bik sa Majorke" vratio treninzima, a na društvenim mrežama se pojavila fotografija koja je zabrinula njegove fanove.

Navijač je zamolio Rafu za fotografiju nakon jednog treninga, a na njoj se vidi i višak kilograma, nešto sa čim Nadal nikada nije imao problema, iako je uvek bio "jak".

To su primetili i korisnici društvenih mreža, a neki od njih su zabrinuti za nastavak karijere.

- Rafa mi izgleda kao da je istrošen i malo veći. Mislim da neće osvojiti još jedan turnir pre odlaska u penziju. Ipak, radi naporno i ne bih se osećao loše ukoliko bi me demantovao - poručio je jedan od tviteraša.

Bilo je i onih koji su direktno napisali "definitivno se ugojio", a neki su bili spremni i za šalu na Nadalov račun: Moj brat je uživao u grčkoj kuhinji.

Nadal je trećeg juna proslavio 37. rođendan, a dan ranije je podvrgnut operaciji.

Do kraja sezone sigurno neće igrati, a prema određenim prognozama i najavama, neverovatnu tenisku karijeru mogao bi da okonča u drugoj polovini 2024. godine, nakon Rolan Garosa i Olimpijskih igara koje se održavaju u Parizu.

Čuveni Španac je trenutno 139. teniser sveta.

Kurir sport