Ekskluzivno

Bora Milošević: Rokfeler Slobi poklonio pištolj!

Brat pokojnog Slobodana Miloševića otkrio u emisiji „Goli život“ na televiziji Hepi da je bivši predsednik Srbije bio blizak s čuvenim američkim bogatašem

Društvo
> 04:30h

BEOGRAD - Poklonu se u oči ne gleda! Pokojni predsednik Srbije Slobodan Milošević dobio je poklon od čuvenog američkog bogataša Dejvida Rokfelera, otkrio je Borislav Milošević u emisiji „Goli život“ koja će se emitovati večeras u 21 sat na TV Hepi. U ekskluzivnoj ispovesti koju je dao Milomiru Mariću, Bora Milošević je istakao da je njegov brat poznavao Rokfelera još iz vremena kad je radio kao bankar u Americi. Čak su se Sloba i Rokfeler družili i Milošević je od njega na poklon dobio pištolj. Borislav Milošević prokomentarisao je da bi možda bilo bolje da je njegov brat prihvatao sve što su svetski moćnici od njega tražili. - Makar bi danas bio živ, a Srbija bi bila tu gde jeste, ni manja, ni veća, ni bogatija - rekao je Borislav. Pored poznanstva s Rokfelerom, Miloševićev brat je otkrio i detalje iz jednog susreta Slobodana s Borisom Jeljcinom, od koga je Sloba tražio da Rusija čvršće podrži Srbiju. Kada je Slobodan pitao brata kakav je bio, on mu je odgovorio: - Da sam bio na Jeljcinovom mestu, gađao bih te pikslom u glavu - prisećao se Bora razgovora s pokojnim bratom. Podsetimo, pre nego što se Slobodan uopšte otisnuo u politiku, Bora Milošević je bio jedan od najbližih Titovih saradnika i diplomata, prevodio je njegove razgovore s Brežnjevim i drugim svetskim državnicima, nosio poklone, suve šljive koje Tito redovno slao u Moskvu svojoj prvoj supruzi Pelagiji Bjelousovoj. (D. T.)

Dejvid Rokfeler

Bora Milošević

Sloba nije hteo da bude Tito Bora Milošević je rekao da su njegovog brata pozdravljali gde god da se našao. Takođe, on je uveren da Slobodan nikad nije želeo da postane novi Tito, već da se samo našao na čelu Srbije kad je od svih unapred bila osuđena i oklevetana.