Foto: Instagram/192_rs

let istanbul - pariz

DETALJI DRAME TURSKOG AVIONA IZNAD BG, ZNA SE I RAZLOG: Pilot bio iznad Temišvara kad je rešio da skrene, a onda su krenule muke

Pretpostavlja se da je nekom od putnika pozlilo ili da je u pitanju bio manji kvar, kaže izvor upoznat sa detaljima događaja

Društvo
> 15:29h

Nakon drame iznad beogradskog aerodroma Nikola Tesla, avion iz Istanbula za Pariz, uspešno je sleteo.

Na društvenim mrežama su prethodno objavljeni snimci, prvog neuspešnog, a onda i drugog uspešnog sletanja, uz spekulaciju o razlogu drame.

- Pretpostavlja se da je nekom od putnika pozlilo ili da je u pitanju bio manji kvar, kaže izvor upoznat sa detaljima događaja. Avion je uspešno sleteo iz drugog puta na B platformu, a kako Telegraf saznaje nalazio se iznad Temišvara kada je odlučio da skrene.

Drugi i, na sreću, uspešan pokušaj: Trenutak sletanja na beogradski aerodrom

- Na osnovu radarske slike čini se savim normalno, rekao je sagovornik.

Poznat i razlog prinudnog sletanja

Let avio-kompanije Turkish Airlines na liniji Istanbul-Cirih, a ne Pariz, vanredno je u 14.45 časova sleteo u Beograd zbog medicinskih razloga.

Sve relevantne aerodromske službe su reagovale u najkraćem mogućem roku, a zbrinjavanje putnika kojem je potrebna medicinska pomoć je u toku.

U međuvremenu, putnici su u avionu, gde čekaju dalje informacije od avio-kompanije o nastavku putovanja ka odredištu.

Avion je prethodno napravio krug iznad Novog Sada, a potom se vratio za Beograd, ali nije uspeo da sleti iz prvog puta. Nakon leta iznad šireg područja Beograd, okrenuo se iznad Šimanovaca i uspešno sleteo. Sve vreme točkovi su bili otvoreni.

Prvi neuspešni pokušaj sletanja

Ljudi koji su svedočili ovom prizoru, sve vreme su na društvenim mrežama delili slike i snimke aviona koji je pokušavao da sleti.

Kurir.rs/Telegraf/Instagram 192