Foto: Shutterstock

KRIJUMČARIO KOKAIN IZ SRBIJE U BIH PA PAO: Određen pritvor dileru iz Šapca koji je pokušao da prenese pola kila kokaina

Crna Hronika

Osumnjičenom Željku Stekiću iz Šapca određen je pritvor do 30 dana zbog sumnje da je dilovao kokain iz Srbije u Bosnu i Hercegovinu na čijoj teritoriji je i uhapšen 1. septembra.

Prema navodima Dnevnog Avaza, osumnjičenom se na teret stavlja da je počinio krivično delo neovlašćeni promet opojnih droga.

- Postupajući tužilac Posebnog odela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, nakon ispitivanja, uputio je predlog za određivanje mere pritvora za osumnjičenog Željka Stekića, rođenog 1969. godine u Šapcu, državljanina Republike Srbije, koji je lišen slobode u akciji policije MUP-a RS, po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine - piše Avaz i dodaje:

ilustracijafoto: Shutterstock

- Osumnjičeni se tereti da je dana 01.09.2023. godine, vršio međunarodno krijumčarenje opojne droge “kokain” u količini od 525 grama iz R. Srbije na teritoriju Bosne i Hercegovine, u čemu je sprečen od pripadnika MUP-a RS na području Zvornika, kojom prilikom je izvršeno i privremeno oduzimanje ove opojne droge skrivene u sandučetu vozila kojim je upravljao osumnjičeni.

Mera pritvora predložena je zbog opasnosti od bekstva, s obzirom na to da je osumnjičeni državljanin R. Srbije, te da nema prebivalište niti boravište u BiH, a takođe i s obzirom i na težinu krivičnog dela za koje se sumnjiči, te zaprećenu kaznu od najmanje tri godine zatvora - saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

(Kurir.rs)