Selektori evropskih reprezentacija na okupu

Mihajlović u Varšavi

U delegaciji FSS i direktor nacionalnih selekcija Savo Milošević, menadžer "A" reprezentacije Aleksandar Bošković i direktor Škole za trenere FSS Dušan Savić.

Fudbal
> 14:42h

U Varšavi će od 24. do 26. septembra 2012. godine biti održana Deseta konferencija svih selektora evropskih reprezentacija u organizaciji UEFA. Ovom događaju će prisustvovati i selektor "A" reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović.

Teme skupa su brojne. UEFA je odlučila da od ove konferencije u debatama i posebno organizovanim skupovima učestvuju i drugi članovi nacionalnih saveza uključeni u rad "A" reprezentacija, pa će u delegaciji FSS biti i direktor nacionalnih selekcija Savo Milošević i menadžer "A" reprezentacije Aleksandar Bošković. Takođe, kao član UEFA Komiteta za razvoj i tehničku pomoć skupu će prisustvovati i direktor Škole za trenere FSS Dušan Savić.

Skup će biti otvoren u ponedeljak pozdravnom reči Đanija Infantina, generalnog sekretara UEFA, a zatim i Gregora Lata, predsednika FS Poljske. Uslediće razgovori i analize po brojnim stručnim pitanjima, u kojima će učestvovati svi selektori, a izveštaj će predstaviti Endi Roksburg, tehnički direktor UEFA.

Veliki broj tema biće vezan za analizu svega viđenog na Prvenstvu Evrope 2012. u Poljskoj i Ukrajini. Sopstveno viđenje izneće Visente del Boske, selektor aktuelnog prvaka Evrope selekcije Španije, a govoriće i selektori Italije Ćezare Prandeli, Nemačke Joakim Lev, Portugalije Paulo Bento i mnogi drugi. O aspektu suđenja prisutnima će se obratiti Pjerluiđi Kolina, šef Odeljenja sudija u UEFA. U okviru programa biće održan i niz kurseva po manjim grupama, sa temama vezanim za rad sa "A" reprezentacijama.

Završetak skupa je planiran u sredu, 26. septembra.