Foto: AP

DANELO KAVALKANTE skoro dve nedelje odoleva policijskoj poteri

"STOMAK MI SE PREVRNUO": Surovi ubica iz zatvora pobegao idući po zidu kao KRABA i upada noću ljudima u kuće, panika u SAD (VIDEO)

Planeta
> 08:30h

Danelo Kavalkante (34), surovi ubica koji je prošle nedelje pobegao iz zatvora u okrugu Čester u Pensilvaniji tako što se popeo između dva zida upirući se u njih rukama i nogama, još uvek odoleva poteri američke policije.

CNN prenosi navode policije da je Kavalkante poslednji primećen u noći između petka i subote i da je promenio izgled.

foto: Twitter/BrianEntin

On je imao bradu i brkove kada je 31. avgusta pobegao iz zatvora na šokantan način, što je zabeleženo i na snimku nadzorne kamere, a prema informacijama policije sada je obrijan i dokopao se vozila za koje se pretpostavlja da je bele boje.

foto: Facebook/Chester County District Attorney

Kavalkante je prošlog meseca osuđen na doživotnu robiju zbog ubistva bivše devojke Debore Brandao u aprilu 2021. pred njeno dvoje male dece, a iz zatvora je pobegao nešto manje od mesec dana nakon izricanja presude.

foto: AP Jessica Griffin

Navodi se da je surovi ubica u petak dva puta primećen na području potere koje je policija organizovala za njim, a koja traje već 12 dana i u nju je uključeno skoro 400 policajaca.

foto: AP Steven M Falk

Potpukovnik Džordž Bivens iz policije Pensilvanije, koji predvodi poteru, u peka je kazao novinarima da je Kavalkante od bekstva iz zatvora viđen "verovatno osam ili devet puta".

foto: AP David Maialetti

Kavalkante, koji je pre nego što je osuđen u Americi bio tražen i zbog ubistva u rodnom Brazilu, zbog čega je i ubio devojku kada je zapretila da će otkriti policiji tajnu iz njegove prošlosti, pobegao je iz zatvora koji se nalazi na svega oko 50 kilometara zapadno od Filadelfije.

foto: Chester County District Attorney's

To je unelo strah među lokalno stanovništvo, koji se još više povećao kada je otkriveno da surovi ubica upada noću ljudima u kuće, verovatno u potrazi za hranom.

Rajan Dramond iz obližnjeg sela Pokopson juče je medijima ispričao kako je preživeo "akutni trenutak straha" kada je 1. septembra zatekao Kavalkantea u svom domu.

Zatvor iz kojeg je pobegao Danelo Kavalkantefoto: AP

Ovaj Amerikanac je čuo buku u kući tokom noći i primetio da su ulazna vrata blago odškrinuta.

- Tada mi se stomak prevrnuo - rekao je Dramond za CNN.

foto: AP

Sara Brandao, sestra 33-godišnje Debore koju je Kavalkante ubio, kaže da živi u strahu otkad je čula da je on pobegao iz zatvora.

- Bila sam očajna, očajna, veoma uplašena. Pomislila sam na moju decu, naravno - rekla je Sara.

foto: AP Tassanee Vejpongsa

Kancelarija okružnog tužioca objavila je na Fejsbuku poternicu za Kavalkanteom na kojoj se nudi 5.000 dolara za informaciju o tome gde se on nalazi.

foto: AP/Charles Fox

Kako bi ga ubedili da odustane od bekstva, tokom proteklog vikenda je iz policijskih vozila i helikoptera puštan snimak ubičine majke koja je molila sina da se preda vlastima.

Ovo je inače bilo drugo bekstvo iz tog zatvora u okrugu Čester koje je izvedeno na ovakav način i to za tek nešto više od tri meseca.

Zatvorenik Igor Bolte pobegao je na istovetan način 19. maja, ali nije stigao daleko.

Policija ga je uhvatila samo pet minuta nakon bekstva u naselju koje nalazi blizu zatvora, a vlasti istražuju da li su se Bolte i Kavalkante poznavali, odnosno da li je neuspeli begunac preneo ono što je izveo drugom zatvoreniku.

(Kurir.rs/CNN)