Foto: Printskrin/Instagram

nije bio emotivan

UMESTO U ZVEZDU I LIGU ŠAMPIONA, REKAO JE "DA" KLUBU IZ ŠPANIJE: Mihailo Ristić objasnio zbog koga je prihvatio poziv iz Selte

Fudbal

Mihailo Ristić bio je velika želja Crvene zvezde ovog prelaznog roka. Posebno kada je Benfika odlučila da ga ne licencira za predstojeću sezonu.

foto: Printskrin/Instagram

Krenule je Crvena zvezda u ofanzivu na svog bivšeg đaka, a i sam Mihailo Ristić u javnim istupima, sećamo se i intervjua Kuriru od pre godinu ipo dana kada je nosio dres Monepeljea, nije bio imun na povratak na Marakanu. Ipak, odlučio je da karijeru nastavi u Španiji.

Izabrao je Mihailo Ristić poziv iz Selte i igraće u La Ligi, jednom od najjačih fudbalskih šampionata na svetu. Odlučio se za broj 21 na dresu, a ugovor sa Seltom važiće naredne tri godine.

Na dresu mu umesto prezimena stoji ime, trend koji je vrlo popularan u Španiji.

- Mnogo sam srećan što sam ovde, imam dobre utiske o klubu, gradu i okolini. Oduševljen sam i siguran da ćemo zajedno postići mnogo uspeha do kraja sezone. Pregovori su bili veoma brzi, moj prvi utisak je da je ovo jedinstven klub. Neki prijatelji su mi govorili o tome, a sada sam se i lično uverio. Svi su me odlično dočekali, sve je bolje od očekivanog: život, treninzi, uslovi, ljudi u klubu, sve uopšte - objasnio je Mihailo Ristić.

foto: Printskrin/Instagram

Govorio je momak rođen u Bijeljini u Republici Srpskoj o sebi.

- Taktički sam u potpunosti na raspolaganju treneru, ali mogu sebe da definišem kao igrača koji ima veoma dobru levu nogu. Veoma sam ofanzivan. Imam pobednički mentalitet, volim da se takmičim i uvek pobeđujem. Uveren sam da ćemo zajedno sa timom uspeti da ostvarimo velike ciljeve. U modernom fudbalu, svi igrači moraju da imaju fleksibilnu sposobnost da igraju na bilo kojoj poziciji. Mogu da igram i u odbrani sa petoricom i četvoricom na levom boku. Spreman sam da igram na bilo kojoj poziciji.

foto: Ian Hodgson / dmg media / Profimedia

Potom je objasnio čiji poziv je bio ključni da se odluči za Seltu.

- Svi želimo da radimo sa najboljima, a Rafa Benitez je jedan od najboljih trenera u fudbalu. To je nešto što me navelo da donesem odluku da dođem ovde. Siguran sam da sa Rafom možemo da nastavimo da napredujemo i rastemo, kako bismo postigli uspehe koje želimo.

foto: Starsport

Veruje Mihailo Ristić da bi igrama u Selti mogao ponovo da se vrati u A tim reprezentacije Srbije. A pomenuo je i najboljeg tenisera na svetu.

- Novak Đoković je najbolji primer našeg sportskog gena. Pretpostavljam da to ima mnogo veze sa činjenicom da nije lako odrastati u mojoj zemlji. Ne mogu da budem ponosniji od toga što sam Srbin. Posedujemo taj takmičarski gen, ali više volim da demonstriram pobednički mentalitet na terenu, nego da pričam o tome - istakao je Ristić.

Kurir sport