Foto: Youtube/TheSeoulShinmun

donacija iz južne koreje

OVO JE "NOSOROG" KOJI ĆE PROBITI RUSKU ODBRANU! Pogledajte oklopna vozila za prodor kroz minska polja koja stižu Ukrajini (VIDEO)

Planeta

Južna Koreja će Ukrajini obezbediti dva vozila K600 Rajno ("nosorog") u okvir naredbe tranše pomoći Seula Kijevu.

To je juče objavio južnokorejski list Čosun pozivajući se na vladine izvore, a preneli su ukrajinski mediji i Jahu njuz.

Navodi se da su u pitanju borbena vozila inženjerskih jedinica koja će omogućiti ukrajinskoj vojsci da se probije kroz minska polja koja je postavila ruska odbrana.

foto: Youtube/TheSeoulShinmun

"Nosorog" je napredno vojno inženjerijsko vozilo koje je razvijeno na platformi K1A1, glavnog borbenog tenka južnokorejskih oružanih snaga.

foto: Youtube/TheSeoulShinmun

Navodi se da je opremljen generatorom magnetnog polja za uništavanje mina.

foto: Youtube/TheSeoulShinmun

Južnokorejski predsednik Jun Suk Jeol obećao je ukrajinskom predsedniku Volodimiru Zelenskom tokom samita G7, održanog u maju u japanskom gradu Hirošimi, da će Seul Kijevu obezbediti opremu koja nije namenjena za ubijanje, uključujući i onu za deminiranje.

foto: Youtube/TheSeoulShinmun

Navodi se da "nosorog" ima velike manevarske sposobnosti i teški oklop, a pored probijanja kroz minska polja namenjen je i za savladavanje složenih prepreka.

On ima neku vrstu rala kojim krči mine, kopa zemlju, a pomoću svog magnetnog uređaja u stanju je da uništi minu na udaljenosti do pet metara.

(Kurir.rs/Chosun/The New Voice of Ukraine/Yahoo News)