Foto: Damir Dervišagić

lep gest

VLASTI VELISAVLJEVIĆU U ČAST VRAĆA SE "NANA": Počinje nova sezona u "Madlenijanumu, a publiku čeka 5 premijera

Kultura

Opera i teatar "Madlenijanum" otvara u petak veče novu sezonu premijernom obnovom komada "Svetlosti pozornice". Na konferenciji za medije najavljeno je čak pet produkcija - tri obnove i dve premijere.

foto: Zoran Škrbić

Debi u prvoj predstavi imaće Vasa Stajkić. "Svetlosti pozornice" su premijerno odigrane 2021. godine. Zamišljen kao pozorište u pozorištu, odnosno predstava u predstavi i kao generalna proba pred premijeru, ovaj muzički komad na šaljiv način predstavlja najlepše numere sa naše scene. Na koncertu će pevati Branislava Podrumac, Mina Gligorić i Dušan Svilar, uz vrhunsku saradnju gudačkog kvarteta Habanera i pijanista Milivoja Veljića/ Dragane Anđelić Bunjac.

foto: Rajko Simić

Rediteljka Ivana Vujić imaće dve premijere - obnovu "Nane" i "Staklenu menažeriju". Nova sezona biće posvećena Vlasti Velisavljeviću. - U "Nani" je poslednji put stao na scenu Vlasta. Mi smo bili srećni što smo radili s njim. Vlasto, mi te pozdravljamo i čuvaj nas - rekla je Ivana Vujić.

foto: Rajko Simić

Za kraj sezone, novi mjuzikl "Kompani" postaviće reditelj Nebojša Bradić. Delo čuvenog Stivena Sondhajma stiže u Srbiju, i to samo dve godine posle njegovog rivajva na Brodveju. Ovaj netipični mjuziklu spada u podvrstu "koncept mjuzikla", dakle onih koji nemaju klasičnu radnju, već su usmereni na određeni problem i omogućavaju publici da se simultano fokusira na različite karaktere i radnje. Radnja se vrti oko momka koji u svojoj 35, na dan rođendana shvata da je singl, dok su njegovi prijatelji u srećnim brakovima. Da li je baš tako saznaće publika 9. marta 2024. kada je planirana premijera.

Prva prava premijera biće predstava "Godišnjica" Petra Jovanovića, koja će biti izvedena 18. oktobra.

Za ljubitelje pozorišta ovde možete pročitati kako do jeftinijih ulaznica.

Kurir.rs

Bonus video: