Foto: Kurir tv

kurir tv

"DA BI SE LAVICA VRATILA U PRIRODU MORA DA BUDE DIVLJA, A ONA JE PITOMA" Tot iz zoološkog vrta Palić: Ovo će ostaviti POSLEDICE

Društvo

Nesvakidašnja scena odigrala se juče na Ćantavirskom putu kod Subotice. Iz obližnjeg kukuruzišta na put je izašao mali lav! Slučajni prolaznik sklonio ga je sa puta, a zatim pozvao policiju.

Iz Subotice dopsinica Kurira Aleksandra Orlić saznala je šta se tačno desilo od Andrijane Tot iz zoološkog vrta Palić.

Našli su ga u veoma lošem stanju, mišići su atrofirali, hranjen je najverovatnije kravljim mlekom, što je, kako je Tot naglasila, neadekvatno da bi se mladi lav razvio.

- Nakon oporavka odluku donosi Ministarstvo za zaštitu životne sredine. Videćemo kako će se kretati i u kom smeru, ali može biti i vraćen u neki rezervat. Da bi se vratila u prirodu mora da bude divlja, ona je za sada pitoma, ne zna šta je meso. Takođe ne prepoznaje ni mačje mleko, a to može da ostavi posledice za dalji razvoj. Vidljivo je da su mišići zadnjih nogu atrofični, znači da nije imala prostora gde da se kreće - rekla je Tot.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud