Foto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore

novi detalji u istrazi kopanja tunela

ODREĐENO ZADRŽAVANJE "KAVČANINU" KOJI JE POMOGAO SRPSKIM "RUDARIMA": Podgoričanin saslušan u tužilaštvu, a EVO kako se branio

Crna Hronika

Podgoričanin Predrag Mirotić, navodni pripadnik podgoričkog ogranka kavačkog klana koji je uhapšen zbog sumnje da je pomogao "rudarima" oko logistika kada su kopali tunel dug 30 metara od jedne zgrade u Njegoševoj ulici u Podgorici do zgrade Višeg suda saslušan je danas u Osnovnom javnom tužilaštvu u Podgorici.

Kako prenose crnogorske Vijesti, osumnjičeni se na saslušanju branio ćutanjem, tačnije iskoristio je svoje zakonsko pravo da se ne izjašnjava u ovom delu postupka.

osumnjičeni kopali iskopali tunel dug 30 metara od grade do depoa višeg sudafoto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore

- Osumnjičeni, ujedno i jedini uhapšeni za koapnje tunela do depoa Višeg suda u Podgorici iz koga dosadašnjom istragom fale određeni dokazi u pojednim predmetima branio se ćutanjem, a saslušan je u prostorijama tužilaštva bez prisustva svog branjenika koja je nakon što mu je doređeno zadržavanje do 72 sata najavila žalbu na ovu odluku - prenose lokalni mediji.

Osumnjičenom se na teret stavlja da je počinio rkivična dela kriminalno udruživanje, teška krađa i sprečavanje dokazivanja, šutem pomaganja.

službenica suda otkrila rupu u zidu, a istražitelji kasnije utvrdili da je do prostorije iskopan tunel dug 30 metara odakle su "rudari" ukrali dokaze protiv osumnjičenihfoto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore

Pa da podsetimo, osumnjičeni je uhapšen u subotu, a sumnja se da je pružao logistiku organizovanoj grupi "rudara" koji su nekoliko meseci kopali tunel kako bi došlo do depoa Višeg suda u Podgorici, gde se čuvaju dokazi osumnjičenih.

Naime, 11. septembra otkriven je tunel koji su, prema dosadašnjoj istrazi, kopala četvorica srpskih državljana - Veljko Marković (32), njegov stric Milan Marković (53), Dejan Jovanović (30) i Vladimir Erić (32) iz Loznice, za kojima se intenzivno traga. Takođe, policija traži i Kristinu Baćović iz Podgorice i još pet osoba za koje se sumnja da su deo kriminalne organizacije koja je navodno radila po nalogu kavačakog klana.

policija traga za srbima - jovanović, erić, marković i njegov stricfoto: Printscreen/Youtube

Debeo dosije

Stari znalac policije

Predrag Mirotić je, kako navode crnogorski mediji, višestruki povratnik u izvršenju krivičnih dela, a policija ga označava kao pripadnika podgoričkog ogranka kavačkog klana.

- Uhapšenom je suđeno zbog prevare, ali i optužbi da je bio deo grupe koja je 2019. godine, preteći pištoljem radnicima, opljačkala benzinsku pumpu u Podgorici. Za to razbojništvo pored njega osumnjičena su još četiri muškarca. Mirotić je hapšen i 2017, nakon što je utvrđeno da je izradio četiri falsifikovana pečata jednog preduzeća i zloupotrebio ih prilikom overe naloga za prenos novčanih sredstava u jednoj banci. Tada je pred tužiocima tvrdio da je 30.000 evra uzeo na prevaru "jer ga jure kamataši". Zbog tog krivičnog dela osuđen je na godinu i tri meseca zatvora - navode Vijesti.

(Kurir.rs - Vijesti)