Foto: Facebook

sahranjen tinejdžer koji se utopio u ulcinju

UŽIVALI SMO U NJEGOVOM DRUŠTVU 17 GODINA, HVALA MU NA TOME: Potresan govor efendije iz Sjenice koji je sahranio sina

Crna Hronika

Učenik srednje škole iz Sjenice J. M. (17) koji se utopio pre dva dana na ulcinjskoj plaži dok je bio sa vršnjacima na eksurziji, sahranjen je juče, a dženazu mu je držao njegov otac šejh Esad ef. Mahmutović koji je poznati verskih vođa.

Pa da podsetimo, tragedija se dogodila kada je srednjoškolac ušao u vodu, li nažalost nije isplivao. Kako smo tada pisali, deca su se kupala i u jednom trenutku dečak samo nije isplivao. Svi su navodno počeli da ga dozivaju, a jedan od učenika ga je video i odmah je izvučen na obalu. Spasioci su pokušali da mu pomognu, ali nažalost bezuspešno kao i ekipa Hitne pomoći koja je ubrzo došla na plažu.

j.m. mladić koji se utopio na ekskurziji u ulcinjufoto: Facebook

Scene sa ukopa bile su potresne, a među prisutnima su odjekivali jauci i plač. Kako prenosi Radio televizija Rožaje, Nakon dženaze Esad Mahmutović je pred okupljenima održao potresan govor.

- Ovaj moj sin bio je pokoran Alahu i bio je dobar učenik što mogu svi da posvedoče. Bio je pokoran svojim roditeljima i mi smo zadovoljni njime. Nije nama Alah njega uzeo već se on vratio on koji ga je stvorio - rekao je na početku potresnog govora otac mladića, a zatim dodao:

- Nama ga je dao 17 godina da uživamo u njegovom društvu, i hvala mu na tome. Bilo je to prelepo društvo. Ovo moje dete je bilo jako dobro i oni koji su ga poznavali znaju da je bio dobar i mi za 17 godina s njim nismo imali nijedan problem, ali ako je nekome nešto nažao učinio molim Alaha da mu oprosti.

(Kurir.rs - B. T.)