Predrag Savić, Foto: Kurir tv

kurir tv

"POSLANIK CRNE GORE DRŽI PREKRŠTENE RUKE U OBLIKU OBELEŽJA VELIKE ALBANIJE?" Savić o politici u CG: Ovo je jedino rešenje!

Crna Gora
> 12:54h

Formiranje 44. Vlade Crne Gore izgleda dalje nego pre početka pregovora. Mandatar Milojko Spajić tvrdio je da ima većinu, koja je ipak od početka bila nesigurna, a nakon poigravanja sa podršakom od poslanika koji je bio na iszbornoj listi Đukanovićevog DPS-a izgleda da je izgubio podršku najbliže stranke - Demokratske Crne Gore i Lidera Alekse Bečića.

Predrag Savić, advokat i Vladimir Dobrosavljević, politički analitičar gostovali su u jutarnjem programu Kurir TV u razgovoru o političkim previranjima u CG. Savić je dao svoje mišljenje:

- Za sada je, koliko sam ja upoznat, isključena samo gospođa Jevrosima, ili gospođica Jevrosima Pejović, dok je poslanica iz Bara u postupku disciplinovanja. Međutim, ona se jasno i glasno oglasila i rekla da ne podržava vladu sa 61 poslanikom - rekao je, uz dopunu:

- Takođe, smatram da su današnje izjave i jučerašnje izjave Jevrosime Pejović veoma značajne. Ona je izjavila da joj je Andrija Milović, jedna od omraženih ličnosti u javnom životu Crne Gore, koji se prvo pojavio kao pripravnik i bio primoran da napusti advokaturu, a zatim zastupao dve suprotstavljene strane u jednom pravnom postupku, što je dovelo do njegovog prijave i pokretanja postupka protiv njega.

Nakon toga, nastavio je:

- On je postao šef odseka za kriptovalute u vladi Krivokapića, a kasnije i državni sekretar u Ministarstvu pravde i član Tužilačkog saveta. Takođe je vršio dužnost ministra pravde u vladi Krivokapića. Navodno je pretnjama uticao na Jevrosimu, a ona je o tome javno govorila. Kada se pomenuto ime Andrije Milovića na društvenim mrežama i portalima u Crnoj Gori, nailazi na niz negativnih komentara. Crna Gora je mala zemlja i svi se međusobno poznaju, pa se ime Andrije Milovića često pominje u negativnom kontekstu - rekao je Savić.

Primetio je još jedan ugao gledanja:

Druga stvar je da se pojavljuju razne ličnosti koje se ne izražavaju javno, ali je interesantno da se pojavio intervju sa Zoranom Koraćem, koji je bio uticajan tokom vremena otpora u Srbiji, posebno u vreme Đinđićeve vlade, kada je imao uticaj na mnoge ministre. Počeo je da podržava Spajića i Dritana. Logično je da ako su se Bečić i Dritan pomirili nakon prethodnih nesuglasica i zajedno nastupili na parlamentarnim izborima, Spajić, ukoliko želi da formira vladu sa adekvatnom podrškom, mora da traži pomoć od Dritana Abazovića - istakao je, pojasnivši svoje mišljenje:

- Moje mišljenje je da je jedino rešenje da se pregovori vrate na početak i da se bivši Demokratski front uključi u proces za budućnost Crne Gore. U ovom trenutku, Crna Gora ne može da reši svoje probleme. Platforma koju je ponudio Milatović za podršku Evrope može biti korisna za pregovore, ali svi su usredsređeni na NATO i Evropu, ali niko se ne usredsređuje na integritet i suverenitet Crne Gore. Ovo je ozbiljno pitanje i treba ga uzeti u obzir - rekao je i dopunio:

Na kraju, želim da napomenem da je ovo fotografija Nikolaja Camaja, poslanika iz jedne predizborne kampanje 2020. godine, na kojoj su ruke ukrštene, što je simbol dvoglavog orla Velike Albanije.

foto: Kurir tv

-Niko od njih se ne zalaže za integritet Crne Gore i suverenitet, i niko ne traži takve ustupke od njih. Sada kada su se pridružili Zenka, treba napomenuti da je on bio pomilovan zbog krivičnog dela i izazivanja opšte opasnosti. Takođe, povezan je sa Naserom Keljmendijem, osumnjičenim za narkotike. Zenka je takođe bio ministar za manjine i ljudska prava, a sada će biti 41. glas i može biti odlučujući faktor u vladu - zaključio je Savić.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video: