Foto: Kurir

BELE RUŽE NA KAPIJI SINAGOGE U CENTRU BEOGRADA: Postavljene za poginule u sukobu Izraela i Hamasa

Beograd
> 20:00h

Na kapiji sinagoge Sukat Šalom, u centru Beograda ppstavljene su bele ruže, postavljene za poginule stanovnike Izraela usled eskalacije sukoba sa Hamasom.

Narod u Izraelu se suočava sa strašnim posledicama eskalacije sukoba, dok se nastavljaju masovni udari sa obe strane - izraelskih snaga i Hamasa.

Prema poslednjim informacijama, Izrael je saopštio da je poginulo više od 700 stanovnika, dok je ranjeno više od 2.100 ljudi.

Palestinski zvaničnici, sa druge strane, navode da je poginulo 370 Palestinaca, a ranjeno nešto malo više od 2.200 njih.

Podsetimo, u Izraelu su nastavljeni masovni udari sa obe strane. Izraelske snage granatirale su grad Gazu i palestinsku teritoriju pod kontrolom Hamasa, dok su na udaru Hamasa bili južni i centralni delovi Izraela.

Izrael saopštava da je do sada poginulo najmanje 700 ljudi, a ranjeno više od 2.000 osoba. Palestinski zvaničnici, sa druge strane, navode da je poginulo 313 Palestinaca, a ranjeno nešto malo manje od 2.000 njih. Lakše je povređen i jedan državljanin Srbije. Za danas je sazvana hitna sednica Saveta bezbednosti UN.

Portparol Hamasa rekao je da "nema govora" o prekidu vatre dok Izrael eskalira rat.

Hazem Kasem, predstavnik palestinskog pokreta, rekao je da je Izrael pokreće "agresiju na civile" i da ne može biti govora o primirju.

Kurir.rs