Foto: Kurir Televizija

kurir tv

AVIONI ĆE BITI MANJE BUČNI? Nakon žalbe građana na glasan zvuk vazduhoplova, formirana radna grupa koja traga za rešenjima

Društvo

Građani opštine Novi Beograd žalili su se zbog buke koju proizvode avioni sa aerodroma 'Nikola Tesla' u Surčinu. Radna grupa za smanjenje buke odmah je reagovala i pokrenula inicijativu za rešavanje njihovog problema.

Grupa je nedavno održala sastanak u Direktoratu civilnog vazduhoplovstva Srbije, a više informacija o tome kakvi su planovi Grupe donosi novinar Nikola Vujović koji je razgovarao sa Žarkom Katančevićem, načelnikom za upravljanje u vazdušnom saobraćaju u Direktoratu civilnog vazduhoplovstva.

- Kao što smo obećali radna grupa je formirana. Pored direktorata čine predstavnici ministarstva saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture. Održali smo dva sastanka i identifikovali određena operativna rešenja koja ćemo u nardim mesecima i primeniti - rekao je Katančević i dodao:

- Što naš narod kaže tri put meri jednom seci. Potrebno je još mesec dana analize i prikupljanja podataka i nadam se da ćemo na zadovoljstov naših građana problem uspešno rešiti.

Bonus video: