Foto: T.Ilić

veličanstveno

KAKVA ČAST! Sinan Sakić će dobiti SVOJ MUZEJ, sve će se desiti za dva dana, inicijatorka njegova SUPRUGA

Stars

Legendarni pevač narodne muzike, rođeni Lozničanin, Sinan Sakić, kralj emocija, jedinstven na domaćem estradnom nebu, dobija muzej u svom rodnom kraju.

Tu mogućnost je posle njegove smrti više puta pominjala njegova supruga Sabina koja će u petak, trinaestog oktobra, ostvariti tu želju i otvoriti na istoj adresi svoj atelje i Muzej Sinana Sakića.

foto: T.Ilić

Poziv na otvaranje uputila je sa svog instagram naloga svima koji su voleli Sinanove pesme, a otvaranje je zakazala baš na dan njegovog rođendana, u pet sati. Muzej i njen atelje nalaze se u Ulici Svetoga Save 14, u centralnom delu grada, čije je ime Sinan proneo širom sveta.

Pesme ovog pevača koji je muzičku karije počeo 1978. a uporedo sa pevanjem bio bunjar sve do 1984. godine, znaju i oni koji više preferiraju neku drugu vrstu muzike. Nema veselja, a da se ne čuje neka od njegovih pesmama, od ‘‘Reci sve želje’‘, koja ga je vinula u zvezde, preko ‘‘Sudbina me na put šalje’‘,’‘Ej, od kad sam se rodio’‘, ‘‘Zoko, moja Zoko’‘, ‘‘Sve je postalo pepeo i dim’‘, i drugih sve do jednog od poslednjih njegovih velikih hitova ‘‘Lepa do bola’‘.

U bogatoj karijeri je snimio, prema nekim podacima, tridesetak albuma, imao velike tiraže i znalo se gde on zapeva tu nastaje cunami emocija i velikog veselja. Jedan od najvećih i najvoljenijih pevača narodne muzike preminuo je u 62. godini života, 1. juna 2018. u porodičnom stanu u Beogradu, a počiva u Loznici.

foto: T.Ilić

Od petka će, zahvaljujući svojoj supruzi, u zavičaju imati muzej gde će biti čuvana uspomena na njega, a poklonici njegovog dela mesto gde će moći da se podsete na čoveka koji je pevao dušom.

Kurir.rs

Bonus video: