njam njam

KAKO UKISELITI KUPUS ZA SAMO 2 DANA BEZ KACE I BESNOG KOMŠILUKA? Postoji jednostavan recept i odličan je, mnogi su oduševljeni

Mastan kiseli kupus prava je gurmanska zimnica Foto: Profimedia

Nemate uslova ni prostora da držite kacu kupusa u stanu ili podrumu? A sarmu biste ipak jeli, onu domaću?

Rešenje postoji. Kupus možete da ukiselite za dva dana i to na sledeći način koji je baš zanimljiv i brz.

Količina soli takođe utiče na kvarljivost kupusa Foto: Shutterstock

Glavicu kupusa očistite od suvišni liski, i izdubite koren. U udubljenje uspite sirće (otprilike mala kafena šoljica) pa kašiku soli i protresite glavicu kako bi se sastojci ravnomerno rasporedili po celoj glavici.

Ovako pripremljen kupus stavite u kesu koju ćete potom odložiti u zamrzivač na 48 sati. Kada je izvadite i odmrznete dobićete kiseli kupus! Priprema sarme može da počne!

kiseli kupus Foto: Profimedia

Postoji i jedan malo sporiji način da ukiselite kupus. Kada očistite glavicu, izdubite koren i sipate u šupljinu so, stavite kupus u dublji sud, a pored njega krišku hleba.

Kupus potom prelijte ključalom posoljenom vodom (so po ukusu, ali ipak vodite računa da ga so čuva od kvarenja) i poklopite. Očekujte da se kupus ukiseli za najviše pet dana, ali uslov je da ga držite na toplom.

(Kurir.rs)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

01:17
MUSAKA I ŠOPSKA SALATA KAKVU DOSAD NISTE PROBALI! Ukućani će obožavati ovaj recept, A GOTOVO ZA TILI ČAS  Izvor: Kurir televizija