Foto: Printscreen/Instagram, Kurir.rs/J.M

viši sud u beogradu

OPTUŽEN ZA SILOVANJE POLAZNICA SVOJE ŠKOLE, PA TVRDIO DA "NISU U PRAVU": Odloženo suđenje instruktoru jahanja!

Crna Hronika

Suđenje u Višem sudu u Beogradu osumnjičenom M. Đ. instruktoru jahanja koga su polaznice škole optužile da ih je silovao i seksualno zlostavljao je odloženo.

- Advokati oštećenih devojaka koje su danas trebale da svedoče ranije su priložili da zbog poslovnih obaveza u inostranstvu neće moći da prisustvuju ročištu - rečeno je danas na sudu.

Sledeće suđenje zalazano je za 8.decembar kada bi trebalo da svedoče iz odvojene prostorije kao posebno osetljivi svedoci.

foto: Printscreen/Instagram

Podsetimo, osumnjičeni učitelj jahanja optužen da je izvršio krivična dela - silovanje, silovanje u pokušaju, polno uznemiravanje i pet krivičnih dela nedozvoljene polne radnje nad sedam polaznica njegove škole jahanja u Barajevu, od kojih je pet bilo maloletno u vreme izvršenja krivičnog dela. Sve od 2010. do 2021. godine.

M. Đ. je suđenje počelo prošlog meseca gde je izneo odbranu, rekavši da devojke koje su ga optužile "nisu u pravu". On je tada, kao i na pripremnom ročištu, iskoristio svoje pravo da ne iznese detaljnu odbranu.

- Ne želim da iznosim odbranu, ali devojke koje su me optužile nisu u pravu, za sve što me optužuju. Nisam kriv - kratko je tada rekao.

M. Đ. uhapšen je u septembru prošle godine, nakon što su se devojčice jedna drugoj međusobno poveravale, a jedna od njih je slučaj prijavila policiji.

Kurir.rs/B.T.