Foto: EPA/Georgia Panagopoulou

priznanje

SA GROBARIMA SLAVIO POBEDU U DERBIJU, PA RAZMONTIRAO BASKONIJU: Matijas Lesor proglašen za MVP 5. kola Evrolige!

Košarka

Košarkaš Panatinaikosa Matijas Lesor najkorisniji je igrač petog kola Evrolige, objavljeno je danas iz tog takmičenja.

Panatinaikos je na svom terenu slavio protiv Baskonije sa 95:81, a najzaslužniji za drugu pobedu grčkog tima u novoj sezoni Evrolige bio je upravo nekadašnji igrač Partizana.

Lesor je svoju jubilarnu 100. utakmicu u Evroligi završio sa 23 poena, 14 skokova, jednom asistencijom i dve blokade što mu je donelo indeks korisnosti 31 i prvo MVP priznanje za najboljeg igrača kola.

Lesor je u četvrtak sa bivšim saigračima iz Partizana preko video poziva proslavio pobedu crno-belih u večitom derbiju, pa se zbog toga našao na udaru navijača Panatinaikosa.

Međutim, sramne uvrede koje je dobio nisu ga dotakle - odigrao je fantastičan meč i doneo pobedu svojoj ekipi.

Najbolji indeks je u ovoj rundi takmičenja imao košarkaš Milana Nikola Mirotić - 36 - ali je njegov tim poražen od Albe (85:82). Mirotić je upisao 30 poena, 12 skokova, dve asistencije, jednu blokadu i sedam iznuđenih faulova.

Igrač Monaka Majk Džejm i Johanes Timan iz Albe su u ovom kolu sakupili po 30 indeksnih poena.

U noći kada je postao tek četvrti igrač koji je dostigao 4.000 poena u karijeri tokom pobede svog tima protiv Makabija (107:79), Džejms je upisao 24 poena, pet asistencija, četiri skoka i jednu ukradenu loptu za samo 21 minut na parketu.

Timan je u pobedi Albe protiv Milana postigao 22 poena, uz šest skokova, dve asistencije, jednu ukradenu loptu i osam iznuđenih prekršaja.

Listu najboljih u petom kolu zaokružuje igrač Virtusa Tornike Šengelija koji je pobedi protiv Asvela (87:84) doprineo sa 18 poena, pet skokova, četiri asistencije, dve ukradene lopte i jednom blokadom za indeks 29.

Kurir sport/Beta