Foto: Starsport

FSS

SADA I ZVANIČNO: Ljubinko Drulović novi selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije

Fudbal

Fudbalski savez Srbije (FSS) imenovao je Ljubinka Drulovića za novog selektora mlade reprezentacije Srbije.

Na sastanku Odbora za hitna pitanja FSS doneta je odluka o razrešenju selektora Dušana Đorđevića, a usvojen je predlog Stručnog odbora da novi selektor selekcije do 21 godine bude dosadašnji član stručnog štaba A reprezentacije Drulović.

Đorđević je otpušten posle poraza od Engleske 1:9 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

"Posle tri meča, dve pobede i jednog previsokog poraza od Engleske, ovo je logična odluka. Ne bežim od krivice i apsolutno sam svestan odgovornosti u ovom delikatnom trenutku. Kolegi Ljubinku Druloviću želim od sveg srca da sa ovim momcima uspešno privede kraju kvalifikacioni ciklus i da se plasira na Evropsko prvenstvo", rekao je Đorđević za sajt Saveza.

"Ništa još nije izgubljeno, imamo šest bodova i priliku da se i dalje borimo za jedno od prva dva mesta u grupi", dodao je Đorđević i zahvalio kolegama i rukovodstvu na saradnji.

Direktor sportskog sektora FSS Miroslav Tanjga rekao je da je odluka Odbora za hitna pitanja očekivana posle teškog poraza u Engleskoj.

"Meni je jako žao što smo morali da povučemo ovaj radikalan potez. Bilo bi neodgovorno i neprincipijelno da je rezultat iz Engleske prošao bez reakcije. Preko nekih stvari jednostavno ne možemo da pređemo. Đorđeviću želimo sve najbolje u nastavku karijere, reč je o dobrom čoveku i kvalitetnom stručnjaku koji je svestan delikatnosti situacije u kojoj se našla naša mlada reprezentacija", naveo je.

Tanjga je dodao da je izbor Drulovića bio logičan predlog, pošto se dokazao u radu sa mlađim kategorijama.

"Osvojio je Evropsko prvenstvo 2013. godine sa generacijom orlića koja je dve godine kasnije činila okosnicu tima i na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu. Ima ogromno igračko i trenersko iskustvo, radio je u poslednje vreme kao član stručnog štaba Dragana Stojkovića u A reprezentaciji i kao čovek iz sistema FSS zna šta su zahtevi i zadaci na ovako odgovornoj funkciji", rekao je on.

"Jasno je da svi zajedno moramo da mu pomognemo, da što pre prevaziđemo ovu situaciju i da već protiv Engleza u Bačkoj Topoli i Luksemburga u Staroj Pazovi naša mlada reprezentacija bude ponovo na visini zadatka", dodao je Tanjga.

Posle tri utakmice, Srbija ima šest bodova i nalazi se na deobi drugog mesta sa Engleskom, dok je Ukrajina prva sa maksimalnih devet bodova.

Takmičenje u kvalifikacijama nastavlja se u novembru, Srbija će 18. u Bačkoj Topoli igrati protiv Engleske, a tri dana kasnije u Staroj Pazovi protiv Luksemburga.

Evropsko prvenstvo održaće se 2025. godine u Slovačkoj, a direktan plasman obezbediće pobednici grupa i tri najbolje drugoplasirane reprezentacije. Preostalih šest drugoplasiranih selekcija igraće u plej-ofu.

(Kurir sport)