Foto: X/IDF

HAMASOVAC BIO JEDAN OD VOĐA NAPADA 7. oktobra

ZBOG NJEGA JE IZRAEL GAĐAO IZBEGLIČKI KAMP PUN DECE: IDF objavio sliku ubijenog komandanta centralnog bataljona Džabalija

Planeta

Izraelske odbrambene snage (IDF), kako je zvanični naziv vojske te zemlje, obavile su fotografiju Ibrahima Bijarija, komandanta Hamasove centralne brigade Džabalija.

Bijari je ubijen u jučerašnjem vazdušnom napadu na istomeni izbeglički kamp za koji CNN navodi da je uvek bio pun dece koja su prilazila stranim novinarima i trudila se da nauče engleski jezik.

Ministarstvo zdravlja Pojasa Gaze, kojim upravlja Hamas, objavilo je da je u napadu na Džabaliju ubijeno najmanje 50 ljudi.

IDF je na društvenoj mreži X (bivši Tviter) saopštio da je pritom ubijen i Bijari.

- Borbeni avioni su eliminsali Ibrahima Bijarija, komandanta Hamasove centralne brigade Džabalija. Bijari je bio jedan od vođa odgovornih za ubilački teroristički napad 7. oktobra - piše u postu IDF koji prati fotografija Bijarija.

Navodi se da je u vazdušnom udaru "naneta šteta komandi i kontroli Hamasa na tom području i eliminisan veliki broj terorista koji su bili sa Bijarijem".

- Pored toga, urušila se podzemna infrastruktura terorista. IDF ponavlja poziv meštanima tog područja da zbog soptvene bezbednosti krenu prema tom području - zaključuje se u postu.

(Kurir.rs/CNN)