Foto: RTK

Iskusni strateg stigao Pod Bagdalu

VLADIMIR GAĆINOVIĆ NOVI TRENER ČARAPANA: Kadrovska promena na čelu stručnog štaba Napretka

Fudbal

Dokazani stručnjak Vladimir Gaćinović postavljen je za novog šefa stručnog štaba Napretka. To je odluka Uprave kruševačkog superligaša, posle sporazumnog raskida ugovora sa Draganom Perišićem, zbog serije slabih rezultata u jesenjem delu sezone.

On će se na novoj funkciji predstaviti kruševačkoj publici u ponedeljak kada pod Bagdalu stiže IMT sa Novog Beograda.

Novi strateg Napretka danas je u Užicu, sa tribina, gledao utakmicu šesnaestine finala Kupa Srbije koju su Kruševljani igrali sa Slobodom. U stručni štab Čarapana dolaze i Gaćinovićevi pomoćnici: nekadašnji desni bek Partizana Branko Savić i kondicioni trener Filip Jović.

Gaćinović je svoju igračku karijeru započeo u Leoraru, iz svog rodnog grada Trebinja, zatim je nastupao za GOŠK iz Dubrovnika, pa za Bečej. Kao igrač Bečeja on je 1992. godine postigao het trik protiv Crvene zvezde u Beogradu, na njenom stadionu, u četvrtfinalu Fudbalskog kupa i postao jedini fudbaler u istoriji koji je crvenio – belima dao tri gola i to u čuvenoj generaciji Savićevića, Mihajlovića, Jugovića, Pančeva, Belodedića i drugih, koja je postala šampion Evrope i sveta..

Vladimir Gaćinović je svoju trenersku karijeru započeo u sezoni 2002-2003 u Leotaru, gde je bio pomoćnik trenera, zatim je postao glavni trener i dugo radio u trebinjskom klubu, a kasnije prešao u Vojvodinu da trenira kadete. Ponovo se vratio u BiH za prvog trenera Zvijezde iz Gradačca, zatim u Igalo iz Crne Gore, pa opet u Leotar. Godine 2015. bio je pomoćnik u Suduvi iz Litvanije, pa na istoj poziciji u Vojvodini i u Spartaku. U subotičkom superligašu je postao šef struke 2018, a zatim se često selio: - Radnički iz Niša, Spartak, Novi Pazar, Dečić i Železničar iz Pančeva.

Zapamćeni su vrhunski rezultati Vladimira Gaćinovića sa ekipom Novog Pazara, čak i prvo mesto na tabeli u nekoliko kola na početku sezone, a kao stručnjak neguje napadački stil igre.

Ž. Milenković / Kurir sport

Bonus video: