Foto: Printscreen/VideoPlus

PODLO

LAŽNE INFORMACIJE NA SAJTU TZV. KOSOVSKOG MINISTARSTVA! Dačić : Priština će pre da otvori ambasadu na Mesecu, nego u Beogradu!

Politika
> 15:24h

Ministar spoljnih poslova Republike Srbije, Ivica Dačić, oglasio se povodom sajta tzv. Ministarstva spoljnih poslova Kosova, gde je Srbija prikazana kao jedna od država koje imaju diplomatske odnose sa Prištinom.

- Povodom brutalne laži objavljene na sajtu tzv. Ministarstva spoljnih poslova Kosova, na kojem se, u rubrici „ambasade“, navodi i Republika Srbija, moram da istaknem da Priština nema, ne može da ima, niti će ikada imati svoje diplomatsko predstavništvo u Beogradu, bez obzira kako oni to pokušavali da predstave svojoj javnosti - navedeno je u Dačićevom saopštenju.

foto: Foto: Tzv. ministarstvo spoljnih poslova Kosova

Lažna država Kosovo nije jedna od država sa akreditacijom.

- U Beogradu su akreditovana 72 strana diplomatsko-konzularna predstavništva na nivou ambasada, koje predstavljaju suverene i nezavisne države, što samoproglašeno Kosovo nije, niti će ikada biti - dodao je.

foto: Foto: Tzv. ministarstvo spoljnih poslova Kosova

Podseća da oficiri za vezu, koji se nalaze na adresi na kojoj se nalazi navodna "ambasada" tzv. Kosova u Beogradu, nemaju diplomatski autoritet.

- Beograd i Priština su tokom tehničkog dijaloga, koji se vodi od 2008. godine, dogovorili upućivanje oficira za vezu, koji se fizički nalaze u prostorijama delegacija EU u Beogradu, odnosno Prištini. Oficiri za vezu nemaju diplomatski status, niti predstavljaju uvertiru za otvaranje ambasada, već imaju zadatak da pomažu u međusobnoj komunikaciji i da nadgledaju sprovođenje postignutih dogovora. Nikada nije bilo govora o otvaranju bilo kakvih ambasada ili davanju nadležnosti koje imaju ambasade - piše u saopštenju i dodaje se:

- I da se nadovežem na ovaj naučno-fantastični duh iz Prištine, želim da im poručim da će pre da otvore ambasadu na Mesecu nego u Beogradu - zaključio je Dačić.

Kurir.rs

Bonus video: