Foto: Z.G.

OLUJNI VETAR NAPRAVIO HAOS U BAJINOJ BAŠTI: Škola ostala bez krova, nema struje, buknuo i požar (VIDEO)

Srbija
> 16:01h

Nevreme sa olujnim vetrom koje je danas protutnjalo zapadnom Srbiju nanelo je velike štete u opštini Bajina Bašta.

Prema rečima predsednice te opštine Vesne Đurić olujni vetar je najviše štete naneo Osnovnoj školi „Sveti Sava“, pri čemu je odneo veliki deo krova.

foto: Z.G.

- Bilo je pravo olujno nevreme. Najviše problema sada imamo na Osnovnoj školi "Sveti Sava“ gde je vetar odneo oko 80 posto krova. Podigao je tu tegu i nosio, koja je pala pored i na svu sreću niko nije povređen. Škola je počela da prokišnjava i već je prokislo u kabinet hemije i još neke učionice. Zbog bezbednosti je isključena struja – rekla je Vesna Đurić.

Ona kaže da su odmah formirali komisiju da se odredi šteta, a odmah se obratila školskoj upravi u Užicu i Ministarstvu prosvete za pomoć.

- Zbog opasnosti još nije doneta odluka kako će se odvijati nastava za oko 700 dece koja pohađa ovu školu. Postoji mogućnost da se deca podele u grupe i raspodele u druge škole dok se krov ne sanira. Problem je što je kraj godine i novi opštinski budžet još nije usvojen, da bi kao opština izdvojila sredstva za sanaciju krova. Zato smo se obratili Ministarstvu – rekla je predsednica opštine Bajina Bašta.

Pored ovog problema olujni vetar je izazvao i pad visoko naponske mreže kod sedam dalekovoda. Struje nema oko 10 posto potrošača na ovoj opštini. Sve ekipe su na terenima i očekuje se da veći deo potrošača struju dobije tokom dana, a možda mali deo ostane za sutra.

Zbog spajanja električnih žica usled jakog vetra došlo je i do požara u Pilici i Vinčinoj vodi, gde su vatrogasne jedinice na terenu.

Kurir.rs/Z.G.

Bonus video: