Foto: GÖRLITZ POLICE DIRECTORATE

ISTRAGA TAPKA U MESTU

MISTERIOZNA SMRT AGENTA ZA NEKRETNINE! Objavljen poslednji snimak pre nego što je UBIJEN, nemačka policija nudi 10.000 evra FOTO

Planeta

Nemačka policija nudi nagradu od 10.000 evra za informacije koje bi dovele do hvatanja ubice agenta za nekretnine Rolfa Videmana (79) , koji je pronađen mrtav u svom stanu u Gerlicu.

Videman je pre dva meseca pronađen mrtav u svom stanu, a istraga je zapela u ćorsokak. Njegov komšija je u subotu, 16. septembra ove godine pozvao policiju jer se nekoliko dana nije čuo sa njim. Policija je izašla na lice mesta i Videmana, koji je bio iz Hesea, pronašla mrtvog u njegovom stanu.

"Na telu su primetili tragove nasilja", rekao je portparol policije Sven Moler. a obdukcija je pokazala da je Rolf umro nasilnom smrću.

foto: GÖRLITZ POLICE DIRECTORATE

Odeljenje za ubistva policije Gerlica preuzela je istragu o ubistvu. Otkriveno je da je Rolf i bio živ 13. septembra, tri dana pre nego što je nađeno njegovo telo.

Bild piše da je Videman došao u Saksoniju iz Visbadena nakon pada Zida i da je tamo radio kao agent za nekretnine. U Gerlicu je bilo mnogo neobnovljenih starih kuća. Videman je 2022. godine kupio kuću izgrađenu 1846, koju je platio samo 10.000 evra. Renovirao ju je i potom živeo sam na oko 310 kvadratnih metara (kuća ima tri sprata i 11 soba).

foto: GÖRLITZ POLICE DIRECTORATE

Mediji pišu da je Rolf u poslednje vreme živeo povučeno jer mu je zdravlje bilo narušeno. Granična kamera saksonske policije na gradskom mostu Gerlic fotografisala ga je na jednom od njegovih poslednjih putovanja u Poljsku.

"Sada pokušavamo da saznamo ko su osobe sa kojima je imao poslednji kontakt", rekao je javni tužilac Kristofer Gerhardi (54).

Videman je tada vozio crnu "dačiju sandero", a istražitelji žele da saznaju nešto više o tome.

Kurir.rs/Telegraf