Foto: AP Jonas Walzberg, Printscreen/Twitter

AERODROM BLOKIRAN, ČOVEK DRŽI DETE (4) ZA TAOCA Drama u Hamburgu: Policija blokirala pistu, pogledajte snimak (VIDEO, FOTO)

Muškarac koji je večeras napravio haos na aerodromu u Hamburgu parkirao je "audi" tačno ispod aviona koji je trebalo da poleti. Policija je navela da se prema poslednjim informacijama, u automobilu nalaze najmanje dve osobe, od kojih je jedna dete (4), a da se proverava da li je i drugo dete u vozilu. Kako su naveli, situacija je trenutno statična i sve ekipe su na terenu.

Planeta
> 23:23h

Prema rečima portparola policije Tomasa Gilberta, muškarac je iz automobila izbacio dva Molotovljeva koktela i nekoliko puta zapucao iz automobila.

foto: AP Jonas Walzberg

Kako navodi nemački list, nepoznati muškarac je vozeći ''audi'' bez registarskih oznaka probio bezbednosnu barijeru na severnoj kapiji i naleteo na platformu.

Neposredno pre nego što su snage bezbednosti primetile napadača na aerodromu, njegova supruga je alarmirala policiju navodeći da njen muž juri na aerodrom sa decom.

foto: AP Jonas Walzberg

Vazdušni saobraćaj je odmah obustavljen, a na mesto događaja je stigao veći broj policajaca.

Sve bezbednosne snage su mobilisane, a helikopteri nadleću aerodorom.

Aerodrom u Hamburug obavestio je svoje putnike da su svi planirani letovi za večeras otkazani i da putnici kontaktiraju aviokompanije direktno za sve informacije.

Iz policije su potvrdili da su uspeli da uspostave kontakt sa osumnjičenim.

Kurir.rs/Bild