Prste da poližeš

Špagete bolonjeze

Recept dana
> 09:26h

Sastojci: ♦ 350 g mlevenog mesa ♦ 1 kašičica bosiljka ♦ 1 kašičica origana ♦ 250 ml soka od paradajza ♦ 400 g špageta ♦ po ukusu grančica ruzmarina ♦ 1 kašičica timijana ♦ 250 ml paradajz pirea ♦ 5 kašika ulja ♦ so, biber Priprema: U odgovarajuću posudu sipati ulje. Kad se zagreje, dodati meso i kratko ga dinstati (ukoliko želite da obrok bude niže kalorijske vrednosti, polovinu mesa zamenite ljuspicama soje). U prodinstano meso sipati sok od paradajza i paradajz pire. Dodati so, biber, origano, bosiljak i timijan. Nakon toga sos kuvati još desetak minuta. Dodati grančicu ruzmarina i kuvati sos još deset minuta. Posle toga izvaditi ruzmarin. Sipati vodu u dublju posudu i dodati so i ulje. Kad voda proključa, staviti špagete. Ne dozvoliti da se testenina prekuva. Procediti špagete kroz rešetkastu posudu i preko njih preliti pripremljeni sos.