Foto: nemačka policija, Privatna arhiva

detalji sa suđenja

SRBIN DUŠKO UBIJAO BABE U NEMAČKOJ! U sudu zanemeo, drži duks preko lica, a u ćeliji slavio rođendan! ŽRTVU UDARIO 20 PUTA ČEKIĆEM

Crna Hronika
> 12:22h

Okrivljenom serijskom ubici Dušku J. (32) iz Srbije, koji je uhapšen u januaru zbog sumnje da je ubio dve penzionerke u nemačkom Švebiš Holu traje suđenje u regionalnom sudu u Hajlbonu.

Pa da podsetimo, Srbin je uhapšen 31. januara po poternici zbog ubistva dve penzionerke Hajdemari K. (77) i Gertruda N. (89), ali se proverava njegova umešanost u ubistvima još dve penzionerke iz istog kraja. Naime, prva penzionerka ubijena je brutalno čekićem 21. decembra prošle godine, a od nje je okrivljeni, kako se navodi u optužnici, ukrao 1.500 evra, dok je Gertruda N. ubijena 25. januara. Nemačka policija označila je Srbina kao serijskog lopova i ubicu i preti mu doživotna robija.

osumnjičeni duško j. hvalio se luksuzom u kom žviifoto: Printscreen

- Suđenje je počelo 28. jula i do sada je održano nekoliko ročišta, a poslednje ročište održano je krajem oktobra. Jvni tužilac je ove zločine opisao kao brutalne. Osumnjičenom Dušku J. na teret se stavlja više krivičnih dela, među kojima ubistvo, ubistvo iz nehata, i pokušaj teške iznude - navode nemački mediji i dodaju da je istraga protiv njega i dalje u toku vezano za još dve sumnjive smrti penzionerki u ovom kraju.

Na prvom ročištu osumnjičeni se pojavio u crnim pantalonama, bež majici i dukserici koju je stavio preko glave kako ga novinarske ekipe ne bi mogle slikati.

- Smejao se svojoj rodbini i porodici koja je sedela u publici na suđenju. Sve vreme je sedeo sa trenerkom preko glave - navode lokalni mediji. Na ostalim suđenjima kada je bilo zabranjeno snimanje i slikanje osumnjičeni se pojavljivao bez "maske", odnosno nije skrivao lice.

duško j. voleo da se bahati id ruži sa ljudima sa naše estradefoto: Privatna arhiva

- Duško J. ima prevodioca na srpski jezik, ali do sada nije iznosio svoju odbranu, već je iskoristio svoje zakonsko pravo da se brani ćutanjem - navode nemački mediji i dodaju:

- Supruga serijskog ubice redovno dolazi na suđenja, a i ona je iskoristila svoje pravo da ne svedoči. Inače, kao dokaz protiv osumnjičeog uzet je u obzir njen telefon koji je nakon hapšenja veštačen i u njemu su se nalazile poruke u kojima navodi "da su ostali bez para i da dolaze za Srbiju."

Na suđenju je bilo reči i o tome da je Duško J. pokušao da pobegne pre hapšenja u Srbiju.

- Plan je bio da ostane u Nemačkoj do 1. februara jer ga je prijatelj tako zamolio, a on je uhapšen 31. januara oko 16 sati. Naime, kada je policija upala u stan koji su iznajmljivali zatekli su prazne ormare, kofere kod ulaznih vrata, posuđe koje je bilo umotano u krpe - sve je bilo spremno za bekstvo - navode mediji.

foto robot koji je policija objavilafoto: Nemačka policija

Brojni dokazi izneseni su za nekoliko meseci koliko traje suđenje serijskom ubici iz jednog vojvođanskog mesta.

- Istražitelji u Ilshofenu, Mihelbahu i Holu pribavili su brojne dokaze, tačnije DNK koji ukazuju da je osumnjičeni bio na mestu zločina, takođe, u stanovima je nađena njegova krv. Nađen je čekić koji je osumnjičeni, navodno, koristio prilikom ubistva udovice Hajdemari K. i na njemu su bili tragovi krvi. Veruje se da je osumnjičeni nakon zločina obrisao alat, a svoju žrtvu je udario 20 puta - navode mediji.

Čekić koji je koristio u zločinu bacio je u blizini dvorišta škole kod zamka Mihelbahu.

- Tragovi krvi nađeni su i u njegovom autu nakon što ga je policija zaplenila u toku hapšenja. Takođe, pronađeni su i otisci stopala i tragovi vlakana na mestu ubistva. Na jednoj njegovoj patici nađena je krv jedne od žrtava - navode tamošnji mediji.

Proslavio rođendan u pritvoru

Psihijatar: Ubica je alkoholičar

Tokom suđenja psihijatar dr Matrijas Mišel (62) direktor klinike u Vajsenhofu rekao je na suđenju da mu se osumnjičeni ubica poverio prilikom posete u pritvoru.

- Okrivljeni mi se poverio da nije dobio radnu vizu u Nemačkoj jer njegov poznanik iz Srbije nije mogao da mu nađe posao koji je želeo u hortikulturnoj kompaniji. Tada je shvatio da to ne funkcioniše tako u Nemačkoj - započeo je psihijatar svoje svedočenje na sudu.

osumnjičeni serijski ubica duško j. foto: Privatna arhiva

- Postoji određena sumnja da je osumnjičeni koji je sa porodicom došao iz Srbije "izgoreo" i morao da se snađe. Prethodno je ostao bez 6.000 evra koje je doneo sa sobom iz Srbije i više nije mogao da plaća stan u višespratnici i hrani porodicu - navodi se na suđenju.

Psihijatar je naveo da je optuženi ima veliki problem sa zavisnošću.

- Optuženi ima veliki problem sa alkoholom. Priznao je da ponekad popije i po dve flaše belog vina. Rekao mi je da želi da se vrati u Srbiju 1. februara sa porodicom, ali je dan ranije uhapšen.

Kako su naveli nemački mediji serijski ubica iz Srbije u pritvoru je proslavio rođendan.

- 29. septembra Duško J. proslavio je rođendan u ćeliji - navode oni.

Svedočila i gazdarica stana

"Htela sam samo da pomognem!"

Tokom suđenja svedočila je i Tanja S., inače, gazdarica stana koji je Duško J. iznajmljivao sa porodicom u kraju u kom je počinio zločine.

- Upoznali smo se preko poznanika koji je naveo da je u pitanju porodica iz Srbije kojoj je hitno potreban smeštaj. Stan im se dopao i dogovorili smo se, živeli su tu i nisam imala problema ni sa njim, ni sa ostaim članovima porodiice - rekla je ona i dodala:

- I sami imamo porodice i znamo koliko je teško naći stan. Samo smo hteli da pomognemo.

(Kurir.rs - B. Travica)

Bonus video: