Foto: Profimedia

snimak objasnio

DA LI STE ZNALI ZA TAJNU "JABUKE" NA AJFONU? Ne, ne služi samo za ukras (VIDEO)

Da li ste znali da Eplov logo na poleđini ajfon mobilnih telefona nije samo ukras? Jedna tiktokerka je objavila video u kojem je objasnila kako se logo koristi kao dugme i koje su mu funkcije.

Tech

“Danas ste naučili da je ovo zaista dugme”, rekla je tiktokerka i pokazala na Eplov logo. Demonstrirala je i kako ga aktivirati i koristiti.

Nakon što otvorite postavke, izaberite “Accessibility”, a zatim “Touch” u kategoriji “Physical and Motor”. Skrolujte do kraja, a zatim otvorite opciju “Back Tap”. Primetićete da je ova opcija isključena prema zadatim postavkama, a na vama je da korištećenje aktivirate uz “double” ili “triple tap”.

Zadnji deo „ajfona“ možete iskoristiti za kameru, skrinšot, zaključavanje ekrana, kontrolu zvuka, uključivanje i isključivanje baterijse lampe i drugo. Tiktokerka je odabrala “double tap” i zadnjom stranom ajfona napravila skrinšot.

Mnogi korisnici TokToka su u komentarima pisali da nisu znali za ovu opciju i rado su je isprobali.

“Ovo zaista pali”, pisali su u komentarima.

Oni koji su s opcijom bili upoznati, najčešće su je koristili za skrinšot.

“Imala sam ovo omogućeno, ali me je nerviralo. Imala sam preko 300 nasumičnih skrinšotova u galeriji”, napisala je jedna korisnica.

Jedan korisnik je napomenuo da nije logo taj koji funkcioniše kao dugme, već cela zadnja strana. Međutim, efekat je najjači na sredini ajfona, gde se logo i nalazi, tako da je zabuna razumljiva.

Kurir.rs/n1