Foto: John Walton / PA Images / Profimedia

kvalifikacije za ep

SPECIJALNA MISIJA FUDBALERA IZRAELA! Boriće se za Evropsko prvenstvo i širiti svoju priču o RATU: Naša srca su zarobljena u Gazi!

Fudbal
> 17:18h

Fudbaleri Izraela u nedelju u Prištini igraju tzv. Kosova odloženi meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. zbog ratnih sukoba u pojasu Gaze.

Usled vanrednih okolnosti i osetljivog trenutka po Izrael, fudbaleri će, po direktivi sa vrha ove države iskoristiti gostovanje kako bi poslali poruku o dešavanjima u njihovoj zemlji.

Dobili su jasne smernice kako da, osim onako kako najbolje znaju - fudbalom, predstavljaju svoju državu koja je u ratu sa Hamasom.

Ekspedicija fudbalske reprezentacije sa sobom će, osim sportske opreme, poneti i pakete sa promotivnim materijalom koji će im pomoći da "izvrše zadatak" na terenu, pišu izraelski mediji.

Sa sobom će poneti majice sa specijalno odštampanim motivima koje će nositi na treningu i pre utakmice, zatim postere, pamflete, čak i fotografije otetih Izrealaca od strane Hamasa, i deliće ih na treningu, konferenciji i na samoj utakmici.

Zadatak im je i da podele video materijal pod nazivom "Naša srca su zarobljena u Gazi", koji govori o sudbini zatočenih sunarodnika koje su otele snage Hamasa u terorističkom napadu 7. oktobra na jugu Izraela.

Pre početka utakmice na stadionu "Fadilj Vokri" minutom ćutanja biće odata pošta nastradalima u ratu. "Naš cilj je da se plasiramo na Euro 2024. godine, ali isto tako imamo da obavimo važan zadatak za našu zemlju", rečeno je iz tabora izraelskog fudbalskog Saveza.

Kurir sport