Foto: Privatna Arhiva, Shutterstock

Uspešna SARADNJa SA evropolom

RAZBIJENA KRIMINALNA GRUPA DARKA ELEZA: U akciji KOD uhapšeno 15 osoba osumničenih za dilovanje droge-

Bosna i Hercegovina
> 13:23h

Zbog sumnje da su se bavili prodajom različitih vrsta narkotika 15 osoba je uhapšeno upolicijskoj akciji "Kôd".

Akciju su izveli pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo, zajedno sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP Republike Srpske, a u saradnji sa Evropolom. Ovom akcijom razbijena je kriminalna grupa na čijem čelu je bio Darko Elez, piše Srpska info.

"Po naredbama Okružnog suda Istočno Sarajevo i nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo u toku su pretresi na 27 lokacija, na području Istočnog Novog Sarajeva, Istočne Ilidže, Pala, Istočnog Starog Grada, Banja Luke i Kantona Sarjevo. Trenutno je uhapšeno 15 osoba", istakli su u PU Istočno Sarajevo.

Akcija je usmerena protiv grupe koja se sumnjiči da je već duži vremenski period na području Istočnog Sarajeva dogovarala kupovinu, distribuciju i novčanu isplatu različitih vrsta droga kao što su kokain, heroin, marihuana, amfetamin, ekstazi i druge supstance za proizvodnju opojnih droga, te na taj način počinili krivično delo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

"Protivpravna imovinska korist stečena izvršenjem ovog krivičnog dela iznosi 2.750.000 KM", istakli su iz PU Istočno Sarajevo.

Kurir.rs/Srpska info

Bonus video: