Foto: Printscreen/X

ELITNA JEDINICA "DUVDEVAN"

OVO SU "TREŠNJE", KOMANDOSI OBUČENI DA SE UBACE MEĐU ARAPE: Izraelska vojska objavila snimak njihove operacije u Gazi (VIDEO)

Planeta
> 17:44h

Manuel Fabijan, ratni izveštač Tajms of Izrael, objavio snimak koji prikazuje akciju elitne jedinice izraelskih komandosa "Duvdevan" ("Trešnje") u Pojasu Gaze.

foto: Printscreen/X

Ovo je jedna od Mista'arvim jedinica izraelske vojske koje su obučene tako da se asimiluju s Arapima i bude neopažene tokom obavljanja misija na palestinskim teritorijama.

foto: Printscreen/X

"Trešnje" konkretno su zadužene za dejstva na urbanim područjima, tokom kojih obično nose civilnu odeću kako bi se stopili sa lokalnom populacijom.

foto: Printscreen/X

Ovog puta su, međutim, bili u punoj ratnoj opremi.

foto: Printscreen/X

Fabijan u postu na društvenoj mreži X (bivši Tviter) navodi da su Izraelske odbrambene snage (IDF) objavile snimak operacije ove elitne jedinice u Pojasu Gaze.

foto: Printscreen/X

Navodi se da su "Trešnje" upale na nekoliko lokacija koje je koristio Hamas i pritom ubile operativce palestinske ekstremističke organizacije.

foto: Printscreen/X

IDF je saopštio je da su pripadnici "Duvdevana" pronašli oružje i vojnu opremu Hamasa tokom upada u srednju školu u Gazi.

- Trupe su takođe upale u kuću lokalnog komandanta Hamasa, gde su našli oružje i instrukcione brošure hamasovaca - navedeno je iz IDF.

(Kurir.rs)

Bonus video: