Foto: IFA Film / United Archives / Profimedia

legendarni kliz

"UBILI SMO ČOVEKA U DANSKOJ, IZNELI SU GA MRTVOG IZ SALE!" Slavni Montipajtonovac ispričao šta se dešavalo na premijeri filma

Pop kultura

Džon Kliz (84), zvezda Monti Pajtona, priznao je kako je svojim filmom "Riba zvana Vanda" iz 1988. godine "ubio čoveka", kako prenosi Daily Mail.

Glumac i komičar je ispričao kako je obožavalac preminuo tokom gledanja filma u kojem Kliz glumi uz Kevina Klajna i Džejmi Li Kertis.

foto: IFA Film / United Archives / Profimedia

- Kevin Klajn i ja ubili smo čoveka u Danskoj. Bio je zubar i gromoglasno se smejao. To je bilo u Arhusu, malom gradu u kojem su ga svi poznavali - rekao je.

- Izneli su ga mrtvog iz sale. Doživeo je srčani udar - poručio je Džon dalje.

Taj čovek je došao da gleda premijeru filma "Riba zvana Vanda" i nakon samo dva minuta krenuo da se smeje i nije mogao da prestane.

foto: IFA Film / United Archives / Profimedia

- Izneli su ga mrtvog iz sale, doživeo je srčani udar - objasnio je glumac u epizodi GB Newsa.

Tokom njegove karijere, pojasnio je, puno je obožavalaca s njim podelilo dirljive priče.

- Pre deset godina sam shvatio da, kada nasmejem ljude, činim zapravo puno više od toga da se "samo smeju" - rekao je i objasnio kako su mu obožavaoci rekli da im smeh, koji izazove kod njih, pomaže da se osećaju dobro.

foto: Isabel Infantes / PA Images / Profimedia

Podelio je i da ne može da ostane ravnodušan kada mu neko priđe na Komikonu, događaju za obožavaoce, i zahvali što ga zasmejava sve ove godine.

Drago mu je i kada mu žene priđu i kažu da im je pomogao u formiranju smisla za humor.

- Neki drugi kažu: 'Hvala ti što si mi pomogao u nekim od teških razdoblja.' I odjednom shvatiš da ljudima smeh pomaže, to nije samo zabava - poručio je.

(Kurir.rs)

Bonus video: