Foto: X/leonidragozin, AP/Aaron Favila

koncert održan na 60 kilometara od linije fronta

POLINA PEVA ZA VOJNIKE I SVE SE ZACRNI: Rusi ponovili grešku Ukrajinaca, HIMARS uleteo na dodelu nagrada, DESETINE MRTVIH (VIDEO)

Planeta

Na društvenim mrežama pojavio se snimak dramatičnog trenutka kada je raketom HIMARS navodno napadnuta ruska ceremonija dodele nagrada, pri čemu su prema određenim procenama poginule desetine ruskih vojnika i pevačica.

U kratkom klipu koji je objavio istaknuti ruski vojni bloger, izgleda da ruski vojnici gledaju pevačicu na pozornici pre nego što se začuje glasan udar.

Kamera se u tom trenutku zatrese, a slika zacrni.

Lokalni izveštaji sugerišu da se napad dogodio u blizini grada Starobeševa i sela Kumačove u Donjeckoj oblasti, blizu granice s ruskom Rostovskom oblašću.

Prema izveštajima, vojnici su se na ceremoniji dodele nagrada u čast ruske 810. brigade marinaca okupili na ruski Dan raketnih snaga i artiljerije, koji se obeležava 19. novembra.

foto: X/leonidragozin

Ruski vojni bloger je naglasio da je koncert, organizovan u sklopu ceremonije dodele nagrada, održan na oko 60 kilometara od prve linije fronta.

On je dodao da je u napadu ubijena ruska glumica Polina Menšik, koja navodno izvodi pesmu na snimku.

Ruske državne novine Izvestija takođe su javile da je glumica poginula u napadu, a Tas je objavio da je 19. novembra žena ubijena u ukrajinskom napadu na Kumačove, bez iznošenja detalja.

foto: AP/Aaron Favila

Ranije ovog meseca, ukrajinski ministar obrane Rustem Umerov naredio je istragu nakon prijavljenog ruskog raketnog napada na ukrajinske vojnike koji su u Zaporoškoj oblasti slavili kijevski Dan raketnih snaga i artiljerije 3. novenbra.

Ukrajinska 128. odvojena brdsko-jurišna brigada navela je u saopštenju 6. novembra da je 19 njenih vojnika poginulo.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je 5. novembra u večernjem obraćanju nazvao napad "tragedijom koja se mogla izbeći".

Ukrajinski vojnik i vođa jedinice za vazdušno izviđanje Robert Brovdi je u ponedeljak napad u Donjeckoj oblasti opisao kao "osvetu za 128. brigadu".

(Kurir.rs/Index.hr)