Foto: Printscreen/Youtube/Bokina kuhinja

njam njam

SITNI KOLAČ KOJI ĆE OSVOJITI VAŠE SRCE, A I STOMAK: Posna kikiriki bajadera se sprema lako, a idealna je za slavsku trpezu RECEPT

Žena

Posna kikiriki bajadera je idealna za slavsku trpezu, pogotovu onu posnu, ali kako je veoma ukusna može parirati i sitnim kolačima za mrsnu slavu.

foto: Printscreen/Youtube/Biljinakuhinja

Sastojci:

1500g mlevenog keksa,

400g šećera u prahu,

6 kašika posnog mleka u prahu,

600ml vode ili soka od pomarandže,

3 otopljena margarina,

150g posne čokolade.

Za bajadere:

200g osnovne tamne mase,

100g krupno mlevenog kikirikija,

100g osnovna svetla smesa,

100g posna crna čokolada.

foto: Profimedia

Priprema:

Pomešajte krupno samleveni kikiriki sa osnovnom tamnom smesom i na tacni oblikujte kvadrat debljine kažiprsta.

Ostavite da se malo stegne, pa preko njega stavite rastanjeni žuti deo smese, koji je upola tanji od prvog sloja, i rukom utapkajte da se slojevi spoje.

Stavite da se dobro ohladi, pa prelijte otopljenom čokoladom.

Kada se i čokolada malo stegne, secite kocke i dekorišite svaku.

(Kurir.rs/Posna jela)

Bonus video: