Foto: EPA/ISABEL INFANTES

premijer liga

"TO NEĆU URADITI NIJEDNOM IGRAČU" Arteta jasno stavio do znanja da želi da zadrži poznatog golmana!

Fudbal

Trener fudbalera Arsenala Mikel Arteta rekao je da želi da golman Eron Remsdejl ostane u klubu, uprkost tome što je izgubio mesto u prvom timu.

Prvi golman londonskog kluba je David Raja, koji je ovog leta došao na pozajmicu iz Brentforda.

Remsdejl je od početka septembra odigrao samo tri utakmice za Arsenal u svim takmičenjima, a mediji spekulišu da bi mogao da pređe u Njukasl, kao zamena za povređenog Nika Poupa.

"Želim Erona sa nama. Srećan sam što imao dvojicu veoma, veoma dobrih golmana i Eron ostaje kod nas. Želimo da budemo bolji i želimo da pojačamo ovo što već imamo. To je naša namera", rekao je Arteta, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Remsdejl je prošle sezone počeo svih 38 premijerligaških utakmica, bio je prvi izbor i na početku ove sezone počevši četiri prvenstvena meča, ali je u utakmici protiv Evertona 17. septembra Raja stao na gol i od tada je zadržao mesto.

Od tada Remsdejl je odigrao dve utakmice u Liga kupu i duel protiv Brentfora u Premijer ligi u kome Raja nije imao pravo nastupa.

Spekuliše se da je Njukasl zainteresovan pošto u januaru želi da dovede novog golmana posle povrede Poupa. Trener Njukasla Edi Hau doveo je Remsdejla kada je radio u Bornmutu 2017. godine.

Upitan da li bi mogao da odbaci mogućonost odlaska Remsdejla u januarskom prelaznom riku, Arteta je odgovorio:

"To neću uraditi nijednom igraču".

Kurir sport/Beta