Foto: Shutter/Veronika Kovalenko

VEOMA CENJENI

4 SRPSKA ŽESTOKA PIĆA NALAZE SE NA LISTI NAJBOLJIH NA SVETU: Ova 2 su u prvih 10, bolja čak i od džina, irskog viskija i konjaka!

Društvo
> 15:09h

Ispijanje lokalnih pića najbolji je način za osvajanje simpatija stanovnika zemlje koju posetite, a kada biste pitali Srbe koja im je omiljena rakija, neki bi sigurno rekli šljivovica, drugi kajsijevača, a treći možda i "svaka".

Prema podacima koje je objavila mreža “World of Statistics” (Svet statistike) četiri žestoka pića iz Srbije nalaze se na listi najboljih na svetu.

foto: Profimedia

Prvo i drugo mesto na listi najboljih žestokih pića zauzeli su čuveni škotski viskiji "Islay Scotch" i "Speyside Scotch" dok je treće mesto pripalo tradicionalnom filipinskom likeru od palme "Lambanog".

Dva najbolja srpska pića na ovoj listi su viljamovka i dunjevača koje su zauzele šestu i sedmu poziciju i iza sebe ostavile čuvena pića poput "Scotch Whisky", "Gin", "Irish Whiske", "XO Cognac" i mnoga druga.

Ali tu nije kraj, iako su korisnici društvene mreže "X" negodovali i objašnjavali da je rakija univerzalan naziv za sva žestoka pića koja se prave od voća, ona je zauzela 24. poziciju. Dok je 28. mesto pripalo čuvenoj srpskoj šljivovici.

Kurir.rs