Foto: Damir Dervišagić

zanimljivost

"ULIKS PREKO VEZE DOBIO ULOGU MOG LJUBAVNIKA": Snežana Bogdanović o seriji POZIV i što s uzbuđenjem očekujemo veliko finale

Kultura

Finalne epizode serije "Poziv", koje će se emitovati na RTS tokom vikenda pred nama, donose neočekivani obrt. Iz Njujorka su za emisiju "Jedan dobar dan" govorili o svojim ulogama Snežana Bogdanović i Uliks Fehmiu, koji tumače uloge ministarke Zvezdane i direktora policije, Branka.

foto: RTS

"Znamo da su prve dve epizode imale jako veliku gledanost. Mi pratimo, iako smo igrali u seriji, znamo šta će se dogoditi, ali je gledamo potpuno nevino, svake subote i nedelje, i jako nam je uzbudljivo”, ispričao je Uliks, a Snežana je dodala da se nada da je ova serija malo drugačija u odnosu na ono što se nudi trenutno i da je to jedan od razloga što je gledana:

foto: RTS

"Uspeva da razne sudbine i priče žena stavi u prvi plan i to je ono što mi se dopalo. Osvežavajuće je, da se prate žene u nekim, ’ajde da kažemo, muškim poslovima, odnosno ulogama - žena koja je u kriminalu, žena koja je u politici, žena koja je u policiji... To je prvenstveno jedna nova okolnost, a s druge strane ja stalno mislim da su žene većina naše publike, bilo da govorimo o pozorištu, ili bioskopu, o televiziji".

foto: RTS

Bogdanovićeva je navela i da je reditelj Marko Đilas prvo nju kontaktirao za ulogu Zvezdane, jer su već sarađivali na drugim projektima.

- S Markom sam radila seriju "Na terapiji", a onda su me pitali šta mislim o tome da Zvezdaninog ljubavnika igra Uliks. Dobio je ulogu preko veze - ispričala je kroz osmeh Snežana Bogdanović koja je s radošću to prihvatila, i tako je i on ušao u projekat. Supružnici dobro funkcionišu u seriji jer, kako kažu, „imaju tu bliskost kao neko polazište, i mogu jednom drugom da kažu sve”.

foto: RTS

“Mislim da se retko desi da umetnici završe zajedno u nekom odnosu ako nemaju i tu umetničku vrstu uzbuđenja jedno prema drugom, a mi to imamo – beskrajno poštovanje jedno drugog prvo kao umetnika i profesionalca a onda smo i partneri”, objasnio je Uliks.

foto: Aleksandar Letić

Oboje se slažu da je scenario napisan ozbiljno i precizno, da su svi likovi veoma dobro napisani i da je rad sa Mirjanom Joković nešto posebno što ih je svakako privuklo da prihvate ovaj projekat.

Kurir.rs

Bonus video: