Foto: promo

FAKULTET DRAMSKIH UMETNOSTI PROSLAVIO 75 GODINA POSTOJANJA

Zabava

Centralnom proslavom na sceni „Mata Milošević“ Fakultet dramskih umetnosti danas je uz prisustvo studenata, profesora, stručnih saradnika, profesionalaca iz oblasti dramskih umetnosti ali i predstavnika Sekretarijata za kulturu grada Beograda i Ministarstva prosvete RS proslavio svoj jubilej – 75. godina od osnivanja.

„Fakultet dramskih umetnosti nise samo mesto gde se prenose znanja i veštine. On je duhovno utočište koje oblikuje generacije umetnika, ali i naučnika, omogućavajući im da svojim umećem dopru do srca publike“ istakao je dekan FDU-a, red. prof. Miloš Pavlović dodavši da je ovo fakultet koji inspiriše, podstiče maštu i stvara veze između prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

FOTO: Promo
FOTO: Promo
FOTO: Promo
FOTO: promo

Podsećamo da su se ove godine u sklopu obeležavanja jubileja na Fakultetu organizovali brojni sadržaji poput petodnevnog Šoukejsa na kojem su svoje radove, nastale tokom nastavnog procesa, predstavili studenti kao i naučna konferencija NADA: Nauke u dramskim umetnostima.

„Dok obeležavamo ovaj važan jubilej, osvrćemo se na prošlost s ponosom ali istovremeno gledamo u budućnost sa uzbuđenjem“, ovim rečima zaključio je svoje obraćanje dekan fakulteta i dodao da će FDU u budućnosti nastaviti da neguje umetnost pričanja priče i da podržava kreativnost i oblikuje buduće generacije umetnika i naučnika koji će svojim delima i rečima nastaviti da dodiruju srca publike širom sveta.