Foto: Printscreen/Facebook

ZA RAZNE KRAĐE SMO ČULI, ALI OVO... Graditeljima auto-puta u okolini Čačka nestao bager težak 7,5 tona! Ukraden naočigled meštana

Crna Hronika

Opšte poznato je da poslednjih godina nema šta se nije našlo na meti kradljivaca. Odnosili su zimnicu iz šahta, pršute sa dima, ženski veš sa štrika... A u Čačku je pre nekoliko godina zabeležen i slučaj da su iz jedne crkve ukradene mošti sveca. Po sličnom scenariju gde su kradljivci danima iznosili stvari iz kuće jednog beogradskog biznismena, a meštani ih hranili i pojili, misleći da čiste imanje, i ovog puta je u okolini Čačka zabeležen nesvakidašnji slučaj krađe.

Na meti lopova našao se bager, težak sedam i po tona. Kradljivci su najopuštenije u subotu oko 22 časa na šlep natovarili mašinu, a očevicima ništa nije bilo sumnjivo jer je to u građevinskom kampu svakodnevna pojava.

Vlasnik građevinske mašine objavio je na društvenim mrežama fotografiju i apel da se bager pronađe, pre nego što ga kradljivac proda ili raspakuje u staro gvožđe. Nalazaču nudi čak i nagradu.

foto: Printscreen/Facebook

- Nestao bager u noći između subote i nedelje, angažovan na izgradnji auto-puta Pakovraće-Požega, u mestu Markovica. Pronalazaču ili za dostavu informacije sledi nagrada - navedeno je u objavi na društvenim mrežama gde je vlasnik mašine ostavio i svoj telefon.

Radnik na ovoj mašini, u izjavi za naš portal, kaže da je slučaj odmah po saznanju prijavljen policiji, a ima i svedoka ovog događaja. Postoje indicije da je bager već stigao do Subotice.

- Postoje svedoci koji su videli da je u subotu oko 22 časa bager natovaren na šlep. Niko nije ništa posumnjao jer je utovar i istovar građevinske mehanizacije, ovde u Markovici gde se nalazi kamp, svakodnevna pojava. Mi smo slučaj prijavili policiji, ali molimo i sve ljude ako prepoznaju bager da jave, jer smo čuli da je već stigao do Subotice. Upozoravamo i kolege u tom delu zemlje da je reč o bageru marke "TAKJUŠI" iz 2008. godine - rekao je Darko Milenković, do juče rukovalac ovom mašinom.

On dodaje da za bagerom traga i policija, jer je nakon krađe obavljen uviđaj a fotografija mašine dostavljena MUP-u.

Bonus video: