Foto: Shutterstock

astro

NAJVAŽNIJI ASTROLOŠKI DATUMI ZA 2024. GODINU: Planete donose velike promene, dolazi RETROGRADNI MARS, evo koga će dodirnuti SREĆA

Zanimljivosti

Tokom 2024. godine biće prisutno mnogo kosmičkih usklađivanja koji se fokusiraju na principe ravnoteže.

Astrologija kaže da možemo osetiti da nas sile privlače i guraju na različite strane, a krajnji rezultat je pronalaženje sredine, prenosi Forever Conscious.

foto: Shutterstock

Tehnologija, finansije i odnosi će biti velika tema 2024. godine, a mnogi od nas će osetiti snažnu potrebu za autonomijom i nezavisnošću.

I na kraju, 2024. je godina broj 8 u numerologiji, a to je broj koji predstavlja sreću, simetriju i beskonačnost. Mi smo beskonačna bića, ali naše vreme ovde na ovoj planeti nije beskonačno. Moramo maksimalno da iskoristiimo vreme koje imamo i da ne odbacujemo uticaj koji imamo na druge i svet oko nas. Hajde da kakva će nam biti 2024. godina i ko će imati najviše sreće.

Glavni astrološki događaji tokom 2024. godine

1. Severni čvor u konjunkciji sa Hironom (januar - april)

Ovo je energija koju ćemo osećati prva tri do četiri meseca u godini, posebno oko 11. februara i zatim pod Ovnovim pomračenjem Sunca 8. aprila. Hiron je asteroid isceljenja, a severni čvor predstavlja put kuda ide naša kolektivna svest. Spajanje ove dve planetarne sile stvara snažnu isceljujuću energiju koja nam može pomoći da se izdignemo problema svakodnevice.

2. Jupiter u konjunkciji sa Uranom (mart - maj)

Ovo je verovatno najznačajnije usklađivanje 2024.! Susret Jupitera i Urana događa se svakih 12 do 14 godina, ali susret Jupitera i Urana u znaku Bika je neverovatno redak. Uran je u Biku od 2018., a Jupiter je prešao u Bika 2023.

Bik je obično povezan sa finansijskim temama i našim osećajem sopstvene vrednosti. Jupiter je planeta obilja i ekspanzije, a Uran tehnologije i inovacija. Ove teme mogle bi da se manifestuju kao glavne vesti o globalnim finansijskim tržištima i digitalnim valutama.

foto: Profimedia

3. Jupiter u znaku Blizanaca (maj 2024. - jun 2025.)

Jupiter prelazi u Blizance 26. maja, prvi put za 12 godina, čineći ga svojim novim domom do juna 2025. Jupiter je planeta ekspanzije, a Blizanci predstavljaju dualnost duše i tela. Naša duša zna da smo mi ljubav i da je život jednostavno niz lekcija i iskustava.

Međutim, naše ljudsko JA mora da živii po pravilima 3D sveta. Ono mora da se nosi sa patnjom, realnošću života na Zemlji i ne oseća uvek ljubav koju oseća naša duša. Te dve strane našeg bića moramo da uvažimo, poštujemo i negujemo.

4. Kvadrat Jupitera i Saturna (jul - decembar)

Jupiter i Saturn doći će u direktni kvadrat (90 stepeni) jedan sa drugim 19. avgusta, u kojem će ostati do 24. decembra. Njihovu energiju počećemo da osećamo već u julu, pa sve do samoga kraja godine.

Jupiter će biti u Blizancima, a Saturn u Ribama - ovo je kombinacija koja može da stvori trenje i napetost jer Jupiter želi širenje, a Saturn skupljanje i fokusiranje na granice.

foto: Shutterstock

5. Pluton u znaku Vodolije (novembar 2024. - mart 2043.)

2024. je godina u kojoj Pluton službeno napušta znak Jarca i ulazi u Vodoliju u kojoj će biti sledeće dve decenije. Pluton u Vodoliji je monumentalna promena koja se odvijala poslednjih nekoliko godina. Kako Pluton već neko vreme pleše na granici između Jarca i Vodolije, već smo počeli da doživljavamo neke od tema koje su predodređene. U Vodoliji, Pluton radi na svemu što se tiče tehnologije.

6. Retrogradni Mars (oktobar 2024. - maj 2025.)

Mars je retrogradan najređe od svih planeta, pa kada se to dogodi, to je nešto na šta želimo da obratimo pažnju! Mars je planeta akcije, motivacije i energije. Kada putuje retrogradno, smanjuje našu produktivnost, iscrpljuje energiju i čini da osećamo nedostatak motivacije.

(Kurir.rs/ Sensa.hr/Sensa/prenela: T.J.)

Bonus video: