Foto: Andrew Matthews / PA Images / Profimedia

PREMIJER LIGA

LUTON ŠOKIRAO NJUKASL: Totenhem srušio Everton, poraz Fulama!

Fudbal

Fudbaleri Totenhema pobedili su danas na svom terenu ekipu Evertona sa 2:1, u utakmici 18. kola Premijer lige.

Totenhem je poveo već u devetom minutu golom Rišarlisona, a samo devet minuta kasnije na 2:0 je povisio Son. Konačan rezultat postavio je Andre Gomes u 82. minutu.

Ekipa Totenhema je upisala 11. pobedu od početka šampionata i trenutno je četvrta na tabeli sa 36 bodova, dok je Everton na 16. poziciji sa 16 bodova.

Fudbaleri Lutona su kod kuće upisali veliku pobedu protiv Njukasla sa 1:0. Strelac jedinog gola bio je Andros Tausend u 25. minutu.

Njukasl je i dalje sedmi tim lige sa 29 bodova, dok je Luton na 18. mestu sa 12 bodova.

Barnli je u gostima pobedio Fulam sa 2:0, u utakmici koja će otići u istoriju pošto je pravdu delila Rebeka Velč, prva žena glavni sudija u Premijer ligi.

Strelci za Barnli na ovom meču bili su Vilson Odober u 47. i Sander Berge u 66. minutu.

Barnli je pretposlednji na tabeli sa 11 bodova, dok je Fulam 11. sa deset bodova više.

Fudbaleri Bornmuta su u gostima pobedili Notingem Forest sa 3:2.

Prva utakmica Nuna Espirita Santa na klupi Notingema nije dobro počela pošto je domaći tim već u 23. minutu ostao sa igračem manje pošto je Vili Boli dobio drugi žuti karton.

I pored toga, Notingem je poveo pogotkom Antonija Elange u 46. minutu, ali je Bornmut vrlo brzo preokrenuo golovima Dominika Solankea, u 50. i 57. minutu.

Kris Vud je u 74. minutu izjednačio na 2:2, ali je Solanke svojim trećim golom na utakmici u 93. minutu doneo pobedu gostujućem timu.

Bornumt je 11. na tabeli sa 22 boda, dok je Notingem na 17. poziciji sa 14 bodova na svom kontu.

Kurir sport