Hit bez granica

Beogradski gangam stajl: Konjski ples kod konja

Velikoj grupi fanova odskora se pridružila i grupica mladih Beograđana koji su na Trgu republike snimili svoju verziju spota, nadajući se da će i njihov snimak privući bar malo one pažnje koju je na sebe skrenuo orginal

Stil
> 21:34h

BEOGRAD - Niko nije ni sumnjao da će se fama oko "Gangnam ludila" proširiti i kod nas, samo je bilo pitanje vremena. Hiljade Gangnam video snimaka dnevno se pojavljuje na Jutjubu, a mladi i stari širom sveta "odaju počast" velikom hitu i otkačenom južnokorejskom reperu koji je nedavno prešao 200 miliona gledanja i u dva meseca ušao u top pet najgledanijih spotova u istoriji.

Velikoj grupi fanova odskora se pridružila i grupica mladih Beograđana koji su na Trgu republike snimili svoju verziju spota, nadajući se da će i njihov snimak privući bar malo one pažnje koju je na sebe skrenuo orginal.

Radi se o južnokorejskom reperu PSY koji se proslavio konjskim plesom za pomenutu pesmu “ Gangam stajl”, s kojim je ušao u Ginisovu knjigu rekorda po broju pregleda i lajkova na društvenim mrežama. PSY je pesmu osmislio kako bi kritikovao južnokorejske novopečene bogataše koji žive u elitnoj četvrti Seula koja se zove Gangam, u kome živi oko jedan posto stanovništva ovog grada. Gangam je istovremeno ostvarenje snova, ali i meta zavisti i podsmeha velikog broja Korejaca.

http://www.youtube.com/watch?v=AhUV8bMfy9E