Foto: Europa Press / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

"OVO JE PREVIŠE ZA MOJE MALO SRCE"

ŠAKIRA DOBILA KIP U RODNOM GRADU Statua je visoka 6,5 metara, nije došla na otkrivanje, ali je POSLALA RODITELJE, evo kako izgleda

Pop kultura

Slavna kolumbijska pevačica Šakira pohvalila se kako je dobila sopstveni kip u svom rodnom gradu Barankilji.

"Ovakva posveta... Ovo je previše za moje malo srce", napisala je Šakira u opisu objave na Instagramu. Njeni roditelji posetili su mesto gde se kip nalazi, a prigodu je još posebnijom učinilo to što je Šakirina majka Nidia taj dan slavila rođendan.

"Srećna sam što mogu ovo da podelim sa svojim roditeljima, a posebno sa svojom majkom na njen rođendan", napisala je pevačica. Tokom otkrivanja kipa im se pridružio i gradonačelnik i Šakirini braća i sestre.

foto: STR / AFP / Profimedia

Statua prikazuje Šakirin prepoznatljivi trbušni ples, u bikiniju i dugoj lepršavoj suknji. Ispred kipa se nalazi i pločica s detaljima na španskom jeziku. Kako piše, statua je napravljena od bronze i visoka je šest i po metara. Na donjoj ivici suknje nalaze se nabori koji simbolišu talase mora i reka.

foto: STR / AFP / Profimedia

Kip je napravio umetnik Vino Markes uz pomoć studenata umetničke škole. "Srce koje komponuje, kukovi koji ne lažu, talenat bez premca, glas koji pokreće masu i gola stopala koja koračaju za dobrobit detinjstva i čovečanstva", rečenica je koja stoji na vrhu pločice.

(Kurir.rs/ Index.hr/ L. S)

Bonus video: