Pazi, privatni posed

Ovo je Dulićevo carstvo!

Naša ekipa provela dan u Subotici i uverila se da je firma oca Olivera Dulića „DG kompani“ izgradila najmanje 10.000 kvadrata u tom gradu, vrednosti oko 12 i po miliona evra

Društvo
> 00:00h
Naselje Prozivka: Zgrada 1, površine 4.000 kvadrata FOTO:
Bazen koji je vlada platila 500 miliona pored je Dulićevih zgrada FOTO:
Ulica Bele Garbića: U ovoj zgradi žive Modest, Igor Dulić i Teodor Stančić FOTO:
Dulićeva firma za prodaju kompjutera FOTO:
Naselje Prozivka: zgrada 2 FOTO:
Naelje Prozivka: zgrada 3 FOTO:

BEOGRAD - Šuške samo pljušte. - Niko tačno ne zna koliko su zgrada Dulići sazidali ovde u poslednjih nekoliko godina. Neke zgrade obeležavaju velikim logom Dulićeve kompanije DG, neke ne. Zidaju zgrade, imaju firmu za računare... Ma, cela Subotica je njihova - ovo je jedna sugrađanka bivšeg ministra Olivera Dulića rekla u razgovoru za Kurir, ali je, naravno, insistirala na anonimnosti, jer ne želi probleme sa ovom poznatom porodicom. Ekipa Kurira slikala je četiri zgrade koje su u vlasništvu firme „DG kompani“. Zgrada pored Ulice Bele Gabrića označena je velikim slovima DG, a kako pričaju Subotičani, u njoj žive Modest i Igor Dulić, kao i njihov polubrat Teodor Stančić. Preostale tri zgrade su u naselju Prozivka, istom onom u kojem je sagrađen bazen od 500 miliona dinara, finansiran iz budžeta države, i to sredstvima koja su namenjena podsticaju građevinske industrije u uslovima ekonomske krize. U to vreme na čelu Ministarstva za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu životne sredine bio je Oliver Dulić. Na jednoj od zgrada radovi su još uvek u toku, a kako stoji na tabli pored gradilišta, bruto površina zgrade je 3.992,27 kvadratnih metara. I zgrada pored, koja još nije cela useljena, u vlasništvu je Dulićeve firme. Iako je ceo donji sprat predviđen za poslovni prostor, u Dulićevu zgradu uselilo se samo jedno javno preduzeće. (Nastaviće se)

Igor Dulić: Imamo četiri poslovno-stambena objekta Igor Dulić, direktor firme „DG kompani“, koja je u vlasništvu njihovog oca Ivana, potvrdio je za Kurir da je njihova firma investitor i vlasnik četiri zgrade u Subotici. - Preduzeće je osnovano 1992, a osnivač je moj otac, diplomirani građevinski inženjer. Naša pretežna delatnost jeste stambena izgradnja i izvođenje građevinskih radova. Prvi poslovno-stambeni objekat izgradili smo 1995, drugi 2006-07, treći 2008-10. i objekat koji sada završavamo gradi se od 2010. i biće gotov do kraja 2012. - kaže Dulić i dodaje: - Na svim ovim objektima građeni su stanovi isključivo za tržišnu prodaju. Nikada nijedan stan nismo prodali državnim institucijama niti JP. Nikada nismo koristili bilo kakvu državnu pomoć niti subvenciju države.

Zidaju i na Paliću „DG kompani“, kao izvođač radova, gradi novi turistički objekat na samoj obali jezera Palić. Objekat se nalazi u Riječkoj ulici, na 20 metara od spomenika posvećenog Lajošu Vermešu.

Vila u centru U vlasništvu Dulića je i kuća od preko 150 kvadrata u strogom centru Subotice, u Ulici Braće Radić br. 27. - Tačno je, ona je u vlasništvu naše firme „DG kompani“. Kuća ima 160 kvadrata, u njoj niko ne živi. Sad su tamo radnici, u toku je rekonstrukcija krova - kaže Igor Dulić.